Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huuhkajien uudet pelaajat ovat solahtaneet parveen – ja toiveissa on näyttöpaikkaa

Miesten jalkapallomaajoukkueen kovaan ja tiiviiseen ryhmään ei ole välttämättä kovin helppoa "ulkopuolelta" murtautua, mutta kesän EM-huumasta jälleen arkeen palaavassa porukassa sitä yrittävät syyskuun alun peleissä muun muassa Urho Nissilä ja Kaan Kairinen. KuPSin Nissilälle A-maajoukkuekutsu on ihan ensimmäinen, norjalaisen Lilleströmin Kairisella on tilillä vain yksi maaottelu talvelta 2019.

Keskikenttäkaksikolle voisi hyvinkin odottaa minuutteja maajoukkuepaidassa, ainakin keskiviikon maaottelussa Walesia vastaan. Näyttämisen halua on, totta kai.

– Uskomaton fiilis olla mukana, tämä on ollut unelma lapsesta asti, 22-vuotias Kairinen hehkuttaa.

– Tykkään pelata keskustaroolissa, keskikentän keskellä. Luultavasti on aika isoa roolia täällä, tiedän, että Glen (Kamara) on pelikiellossa (lauantain MM-karsintapelissä) Kazakstania vastaan ja Timin (Sparv) jalka on vähän ehkä puolikuntoinen. Ja tietenkin, jos tsäänssin saan, niin aion sen myös käyttää, Kairinen jatkaa.

Nissilä, 25, on vakuuttanut niin kotimaan liigassa kuin europeleissäkin: yhteensä 24 ottelua, joissa yhdeksän maalia ja kahdeksan maalisyöttöä.

– Olen tosi tyytyväinen, että sain tänne kutsun. Tietenkin valmennus päättää, minkä verran peliaikaa tulee, mutta jos sitä saan, toivon pystyväni niihin samoihin juttuihin, mihin seurajoukkueessakin. Eli tehoja, niitä tuomaan myös maajoukkueelle, Nissilä pohtii.

Ja vaikka minuuteista Huuhkajien parvessa "taistellaankin", on uudet miehet otettu avosylin vastaan. Ihmekös tuo, hengeltään jo pitkään ylistetyssä ryhmässä.

– Kyllä joukkuehenki on tosi hyvä, on ollut helppo tulla mukaan. Olin kuullut niin paljon hyvää siitä, millainen ilmapiiri maajoukkueessa on, ja nuo odotukset ovat kyllä täyttyneet. Ollut tosi kiva olla mukana, Kairinen kehuu.

Jotain toki "untuvikoille" on luvassa, ainakin maanantaina medialle jutelleiden Joel Pohjanpalon ja Lukas Hradeckyn mukaan. Uusilla olisi kenties jonkinlainen lauluesitys edessä...

– Ei ole pidetty vielä, en tiedä, milloin tuo sitten tullaan pitämään... Eiköhän siellä jotain sitten pidä laulaa, Kairinen naurahtaa.