Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bottas kohtasi taas kysymysryöpyn jatkostaan

Formula 1:n MM-sarjan mediatilaisuudet ovat arvattavasti melkoisia koettelemuksia Mercedeksen suomalaiskuljettajalle Valtteri Bottakselle. Bottakselta udellaan jatkuvasti uran jatkosta, mutta päätökset ja myös niistä ilmoittaminen ovat kilpatallien vastuulla.

Kysymysrumba toistui myös MM-sarjan 13. kilpailun mediatilaisuudessa torstaina.

– Tilanne on sama kuin edellisessä kilpailussa Spassa. Saatan tietää jotain, tai en, Bottas yritti kiemurrella eroon kysymyksistä.

– Asiat etenevät hyvään suuntaan, olen tyytyväinen ja innoissani.

Viikko viikolta voimistuvat juorut vievät brittikuljettaja George Russellia Williamsilta Bottaksen paikalle Mercedeksellä. Kimi Räikkönen ilmoitti keskiviikkona, että hän lopettaa uransa tähän kauteen, joten Alfa Romeolla olisi paikkoja vapaana.

Bottas lupasi Zandvoortin kilpailun alla vain, etteivät hänen jatkosuunnitelmansa selviä tällä viikolla.

– Ei tänä viikonloppuna, Bottas ilmoitti.

Bottas odottaa hienoa kisaa

Bottas on kilpaillut Zandvoortissa viimeksi F3-vuosinaan.

– Se oli silloin vanhan koulukunnan rata, josta todella pidin. Sen jälkeen siihen on kuitenkin tehty muutoksia, Bottas kertoi.

Bottas arveli, että nykymuodossaan rata on erityisen mielenkiintoinen aika-ajossa.

– Tulee varmasti hauskaa, kun auto pitää puskea aivan rajoille. Kakkossektori on todella nopea ja siinä on tosi hienoja mutkia. Olen varma, että nautin niistä.

Red Bull -tallin Max Verstappen on ajanut tällä kaudella Mercedeksen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin ahtaalle. Bottas arvioi myös Zandvoortin radan sopivan vastustajalle.

– Ei epäilystäkään, etteikö tämä olisi hyvä rata heille. Heillä on hyvä auto joka paikkaan, ja täällä uskon sen tasapainon olevan meitä parempi, Bottas ennakoi.

– Lähdemme silti taistelemaan voitosta.

Hamilton johtaa MM-sarjaa kolmen pisteen erolla Verstappeniin. Bottas on sarjassa britti Lando Norrisin jälkeen neljäntenä.