Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalais-kanadalainen Gordon Herbert valittiin Saksan maajoukkueen päävalmentajaksi

Suomalais-kanadalainen koripallovalmentaja Gordon Herbert on valittu Saksan maajoukkueen päävalmentajaksi. Maan koripalloliitto vahvisti nimityksen maanantaina verkkosivuillaan .

Pitkän uran Suomessa pelannut Herbert, 62, on valmentanut maajoukkuetasolla aiemmin Georgian ja Kanadan maajoukkueita.

– Olen erittäin iloinen ja otettu tilaisuudesta valmentaa Saksan maajoukkuetta. Saksan liiton tiedetään toimivan erittäin ammattimaisesti ja maajoukkueen harjoitusolot ovat ensiluokkaiset, Herbert kommentoi uutta tehtäväänsä.

– Maajoukkueryhmä on fantastisen hieno. Siinä on vahvoja kolmikymppisiä, useita pelaajia parhaassa iässään ja kehittyviä nuoria.

Vankka kokemus

Pelaajaurallaan Herbert edusti 12 kauden aikana viittä suomalaista pääsarjaseuraa. Kanadan maajoukkueessa hän pelasi Los Angelesin 1984 olympialaisissa ja MM-kisat 1986.

Korisliigassa Herbert valmensi 1990-luvulla Korihaita ja Tapiolan Honkaa. Valmennusura jatkui Itävallassa, Saksassa, Ranskassa ja Kreikassa ennen kuin hän siirtyi NBA-seura Toronto Raptorsin apuvalmentajaksi kaudella 2008–09.

Suomeen Herbert palasi vielä kaudella 2009–10, jolloin hän avitti Espoon Hongan Suomen cupin voittoon.

Viime vuosina Herbert on valmentanut Saksassa, apuvalmentajana Kanadan maajoukkueessa ja Venäjän VTB-liigassa.

Saksan Bundesliigassa Herbert valittiin vuoden valmentajaksi 2016.

Suomen maajoukkueen pitkäaikainen päävalmentaja Henrik Dettmann valmensi Saksan maajoukkuetta 1997–2003.