Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keisala heitti MM-jäällä haasteen Naisleijonien ykkösvahdiksi – "Kilpailutilanne laittaa tekemään entistä enemmän töitä"

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen maalivahti Anni Keisala poseeraa Tampereen Hakametsän jäähallin edustalla tottuneesti valokuvausta varten. Mainiosti sujunut elokuun MM-turnaus on lujittanut itseluottamusta, joten Keisala on yksi lauantaina alkavan naisten kotimaisen liigan vetonauloista.

Keisala teki Kanadassa kansainvälisen läpimurtonsa, kun hän ykkösvahdin paikan vakiinnutettuaan auttoi Suomen MM-pronssille. Häntä muistettiin loisto-otteistaan kisojen parhaan maalivahdin palkinnolla.

– Lensimme Kanadaan 10. elokuuta, ja sitä ennen heinä-elokuussa oli Heinolan Vierumäellä kaksi hikistä leiriviikkoa. MM-reissu kesti 32 päivää. Oman seurajoukkueen kanssa oli ensimmäiset harjoitukset viime tiistaina, Keisala kertoo.

MM-onnistumiset olivat valtava harppaus eteenpäin. Vielä kolmisen vuotta sitten hänen peliuransa oli arvoituksellisesti tienhaarassa.

– Polven eturistiside loukkaantui 2018. Polvea kuntouttaessa ja urheilijan arkeen palatessa meni aikaa ja uskokin oli koetuksella. Kun viime keväänä pääsin takaisin maajoukkueleiritykseen, päätin käyttää tilaisuuteni hyväksi, huippuvireen löytämiseksi paljon töitä tehnyt Keisala muistelee.

Kova kisa ykköspaikasta

Alkavan kauden naisten liiga saa vetoapua paitsi poikkeukselliseen aikaan pelatun MM-turnauksen julkisuusimusta, myös huippumaalivahtien valovoimasta.

Tampereen ammattikorkeakoulussa sosionomin tutkintoa kolmatta vuotta opiskeleva Keisala jatkaa Ilveksessä, ja liigaan palaa seitsemän kauden ulkomaan kierrokseltaan naisleijonien pitkäaikainen ykkösvahti Noora Räty. Hän pysäyttää kiekkoja HPK:ssa.

Pelityyliltään peittävän ja rauhallisen Keisalan ja Rädyn kilpailutilanne sähköistää liigaa ja valmistautumisvaihetta kohti ensi helmikuussa järjestettäviä Pekingin talviolympiakisoja. Niissä Suomi haluaa haastaa naiskiekon pohjoisamerikkalaisen kärkikaksikon Kanada–Yhdysvallat toden teolla.

– Pelipaikasta kamppailee myös miesten nuorten Mestiksessä pelaava Meeri Räisänen. Siinä kisaa kaksi kokenutta vahtia ja minä hieman nuorempana, joten kilpailutilanne laittaa tekemään entistä enemmän töitä, 24-vuotias Keisala kuvailee.

Mansen ratikka korkkaamatta

Lohjalaislähtöinen Keisala päätyi juniori-ikäisten maajoukkuetutkaan muutettuaan Kuortaneelle opiskelemaan sikäläiseen urheilulukioon. Naisten maajoukkueessa hän debytoi kaudella 2015–16 heti nollapelillä.

Keisalalle myönnettiin viime kesäkuussa opetus- ja kulttuuriministeriöstä 6 000 euron urheilija-apuraha. Opiskelija-kiekkoilijalta loppuvat vuorokaudesta tunnit, joten työnteolla ei lisätienestejä heru.

– Minulla on joitakin omia yhteistyökumppaneita, jotka ovat taloudellisessa mielessä tärkeitä, koska koulun takia ei ehdi töihin.

Kiekkokiireet ovat vieneet Keisalaa niin, ettei hän ole ehtinyt elokuussa liikennöinnin aloittaneen Tampereen raitiolinjan kyytiin.

– Olen ollut sen ajan maajoukkueen mukana, joten ratikkaa ei ole tullut vielä korkattua.