Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Mediat: Walesin nollannut suomalaismaalivahti joutui homofobisten huutojen kohteeksi Ruotsin pääsarjassa

Syyskuun alussa A-maajoukkuedebyytissään loistanut jalkapallomaalivahti Carljohan Eriksson on joutunut homofobisten huutojen kohteeksi seurajoukkueensa Mjällbyn riveissä. Eriksson pelasi maanantaina Mjällbyn maalilla, kun hänen joukkueensa kohtasi AIK:n Ruotsin Allsvenskanissa.

Eriksson kertoi tapahtumista ensin Twitterissä ja myöhemmin Expressenin haastattelussa. Suomessa aiheen nosti esille Helsingin Sanomat .

– Rakastan katsomokulttuuria. Laulua, soihtuja, kuumotusta. Se tekee jalkapallosta parempaa. Mutta homofobiset huudot on vain niin pirun ala-arvoista. Jonkun seksuaalisen suuntautumisen käyttämistä haukkumasanana ei voi hyväksyä. 2021 ihmiset, me pystymme parempaan, Eriksson kirjoitti Twitterissä.

Expressenille Eriksson kertoi AIK-kannattajien katsomonosasta kuuluneiden homofobisten huutojen raikuneen suomeksi.

– Ne huudot olivat selvästi osoitettuja minulle. Joukkueessamme pelaa vain yksi suomenkielinen, Eriksson sanoi.

Mjällby vei huutelun seurojen etujärjestön Svensk Elitfofbollenin (SEF) käsittelyyn.

– Mielestäni vastustajan psyykkaaminen kuuluu lajiin, mutta seksuaalisen suuntautumisen sotkeminen mukaan ei kuulu tähän. Tämä ei ole erityisesti AIK:n ongelma, vaan yhteiskunnan ongelma, Eriksson sanoi Expressenille.

Eriksson, 26, oli yllätysvalinta Huuhkajien maalille Wales-maaottelussa 1. syyskuuta Helsingissä. Hän torjui rangaistuspotkun maalittomaan tasapeliin päättyneessä ottelussa.