Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bottas nautti harjoituspäivästä: "Sain todella keskittyä vain ajamiseen"

Mercedeksen Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton ottivat kärkisijat formula ykkösten Venäjän gp:n toisissakin harjoituksissa perjantaina. Avaussession tapaan Bottas oli tallitoveriaan nopeampi.

Aamupäivän harjoituksissa Bottas oli Hamiltonia edellä 0,211 sekuntia. Toisissa harjoituksissa suomalaiskuljettaja jätti brittitähteä 0,044 sekuntia. Tuplavoitto Sotshin radalla ajettavan gp-viikonlopun avauspäivänä maistui Bottakselle.

– Aina voi mennä paremminkin, mutta kun katsoo kierrosaikoja ja miettii omia tuntemuksia, päivä oli hyvä. Heti alusta lähtien luottoni autoon oli hyvällä tasolla. Tasapaino oli erittäin hyvä, joten kaikki, mitä piti tehdä, oli vain pieniä muokkauksia päivän aikana. Sain todella keskittyä vain ajamiseen ja pienten etujen löytämiseen sieltä täältä, Bottas iloitsi.

Lauantain aika-ajopäivään oman mausteensa tuo sää. Sotshin radalle ennustetaan rankkasadetta, ja formulasarjaa hallinnoiva Kansainvälinen autoliitto FIA valmistautuu jo varasuunnitelmaan eli aika-ajojen ajamiseen vasta kisapäivän aamuna sunnuntaina.

– Huomisesta päivästä tulee ihan toisenlainen. Nyt avausharjoituksissa saimme sentään tehtyä joitakin kohtuullisia pitkiä ajoja, ja tärkeintä on saada auto tuntumaan hyvältä noissa pitkissä vedoissa. Se on tärkeää sunnuntaina, jolloin voi olla kuivaa keliä.

Mercedes on hallinnut Venäjän gp:tä sen alusta eli vuodesta 2014 lähtien. Talli on voittanut kaikki seitsemän kisaa Sotshin radalla, ja Bottaksella on voitoista kaksi (2017 ja 2020). Kahdella muulla kerrallaan Mercedes-kuljettajana hän on ollut kisan toinen. "Sotshin spesialisti" ei itsekään oikein tiedä, miksi meno radalla on aina ollut vaikuttavan vahvaa.

– Toivoisin tietäväni. Kulku tällä radalla ja sen käännökset ovat sellaisia, joista todella nautin. Ja kun auto toimii täällä hyvin, ajaminen on erittäin nautittavaa.

Räikkösen paluu F1-touhuun oli "ihan ookoo"

Kimi Räikkönen palasi formula ykkösten kisaradoille perjantaina, kun Sotshin radalla ajettiin Venäjän gp:n harjoituspäivä. Kaksi edellistä kisaa koronavirustartunnan takia sivussa ollut Alfa Romeon suomalaiskonkari kirjasi päivän harjoituksista sijat 15 ja 12.

– Oli ookoo päivä palata taas autoon. Aika lailla samalta tuntui kuin aina muulloinkin, eikä suorituksemme ollut pahimmasta päästä. Ensimmäiset tuntemukset ovat ihan ookoo, mutta huominen (aika-ajo) ja sunnuntai (kisa) vasta ratkaisevat kaiken. Katsotaan, mitä tapahtuu aika-ajoissa, nähdään, missä menemme muihin (talleihin) verrattuna, Räikkönen totesi.

F1:n toisella suomalaiskuljettajalla Valtteri Bottaksella on Sotshista kaksi voittoa ja kaksi kakkossijaa Mercedes-urallaan, Räikkönen puolestaan on yltänyt Venäjän gp:ssä parhaimmillaan kolmanneksi (Ferrarin ratissa vuosina 2016 ja 2017). Alfa Romeon riveissä Räikkönen oli Sotshissa 13:s vuonna 2019 ja 14:s viime vuonna.