Salibandyn maajoukkuemies Krister Savonen pääsi sairaalasta kotiin

Tampereen Classicin Krister Savonen (vas.) pelin tuoksinassa Oilers-ottelussa 24. syyskuuta Espoossa. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Salibandyn miesten F-liigan ottelussa perjantaina loukkaantunut Krister Savonen pääsi sairaalasta kotiin jo myöhään perjantai-iltana. Sarja kertoi asiasta verkkosivuillaan .

Espoon Oilersin ja Tampereen Classicin ottelu keskeytettiin toisessa erässä otteluajassa 33.10, kun Classicin Savonen törmäsi kentän reunustalla olevaan laitaan ja sai tällin päähänsä. Paikalle piti kutsua ambulanssi, eikä ottelua jatkettu perjantaina.

Suomen salibandyliitolla ei ollut vielä lauantaina aamupäivällä tietoa siitä, milloin ja miten ottelua jatketaan – vai jatketaanko ollenkaan. Keskeyttämishetkellä peli oli tilanteessa 5–5.

– Vastausta ei ole vielä. Salibandyliiton kilpailu- ja kurinpitoryhmä tekee päätöksen asiasta, mutta päätöstä asiasta ei ole vielä, liiton pääsarjapäällikkö Jani Holopainen kertoi STT:lle.

Pelaajat eivät halunneet jatkaa ottelua pahan loukkaantumisen jälkeen. Sanktiovaaraa ei pitäisi olla, kun erotuomarit päättivät ottelun keskeyttämisestä sen jälkeen, kun he olivat keskustelleet joukkueiden kanssa.

– Erotuomarit tekevät viime kädessä päätöksen, keskeytetäänkö peli. Joukkueiden mielipidettä kuullaan. Eilisessä tapauksessa molemmat joukkueet olivat sitä mieltä, etteivät halua jatkaa peliä. Erotuomareiden päätöksellä ottelu keskeytettiin. Viime kädessä erotuomarit tekevät päätöksen, Holopainen painotti.

Päävammat puhuttavat

Puolustajana pelaava Savonen, 27, kuuluu Classicin lisäksi myös Suomen maajoukkueen avainpelaajiin. Hänet kyyditettiin sairaalaan jatkotutkimuksiin, joissa hänellä todettiin olevan aivotärähdys. Sarjan mukaan pelaajan tila on vakaa, joten kotiuttaminen onnistui jo pelipäivän iltana.

F-liigassa on rytissyt muutenkin alkukauden aikana. Viime viikonloppuna Karhut–EräViikingit-ottelussa EräViikinkien maalivahti Nemo Sipilä loukkaantui ja vietiin sairaalaan päätällin jälkeen.

Alkukauden aikana keskustelua on herättänyt myös se, pitäisikö liigasääntöihin lisätä, että otteluissa pitäisi aina olla paikalla lääkäri.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut