Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainalaiskiekkoilija teki rasistisen eleen – tuore IIHF-pomo jyrähti

Jääkiekon Ukrainan pääsarjassa pelaavan HC Krementshukin hyökkääjä Andrei Deniskin syyllistyi törkeän rasistiseen eleeseen sunnuntaina pelatussa ottelussa, ja Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ja sen lauantaina valittu uusi puheenjohtaja tuomitsivat teon jyrkästi.

Ukrainan maajoukkueessakin pelannut Deniskin huusi ensin vastustajajoukkueen HC Donbassin amerikkalaispuolustajalle Jalen Smereckille ja elehti sitten banaanin kuorimista ja syömistä. Smereck on mustaihoinen.

Muun muassa ESPN-kanava kertoi , että Ukrainan liiga aloittaa tutkinnan tapahtuneesta. Deniskin pyysi anteeksi Instagram-tilillään, ja IIHF puolestaan julkaisi tuoreen puheenjohtajansa Luc Tardifin tiedotteen, jossa tämä tuomitsi "vahvimmalla mahdollisella tavalla" Deniskinin toiminnan.

– Näin räikeän rasistiselle ja epäurheilijamaiselle eleelle ei ole mitään sijaa lajissamme eikä yhteiskunnassa. Tämä on suora hyökkäys lajimme ihanteita ja arvoja kohtaan. Takaamme, että asia tutkitaan ja siitä rangaistaan asianmukaisesti, Tardif ilmoitti.