Tennisorganisaatio ATP tutkii olympiavoittaja Zvereviin kohdistuvat väkivaltaepäilyt

Zverev on julkisuudessa kiistänyt väkivallan. AFP / LEHTIKUVA

STT

ATP-tennisorganisaatio tutkii olympiavoittaja Alexander Zvereviin kohdistuvat väkivaltaepäilyt. Maailmanlistan neljäntenä olevan saksalaistähden entinen naisystävä Olga Sharypova on syyttänyt Zvereviä henkisestä ja fyysisestä väkivallasta parin 13 kuukautta kestäneen suhteen aikana.

Zverev on julkisuudessa kiistänyt väkivallan.

Sharipova sanoi viime vuonna venäläiselle nettisivustolle, että Zverev yritti tukehduttaa hänet painamalla tyynyn hänen kasvoilleen ja hakkasi hänen päätään seinää vasten vuonna 2019. Sharipova ei tiettävästä ole tehnyt rikosilmoitusta.

ATP-organisaatiota on arvosteltu hitaasta reagoimisesta väkivaltaepäilyyn. Entinen maailmanlistan ykköspelaaja Andy Murray on puhunut asiasta julkisuudessa useita kertoja.

– Alexander Zvereviä vastaan esitetyt syytteet ovat vakavia ja meillä on velvollisuus ottaa niihin kantaa. Toivomme, että selvityksemme tuottaa faktoja, joiden perusteella voimme määrätä oikeat seuraamukset, ATP:n toimitusjohtaja Massimo Calvelli sanoi.

Sharipovan syytösten tultua julki Zverevin yhteistyö Team8-agenttitoimiston kanssa on päättynyt.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut