Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fury säilytti mestaruutensa tyrmäämällä Wilderin MM-ottelun 11. erässä – Suomen Helenius voitti oman ottelunsa

Britti-iskijä Tyson Fury vahvisti lauantaina Las Vegasissa asemaansa ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan arvostetuimpana mestarina. Fury tyrmäsi yhdysvaltalaisen Deontay Wilderin WBC-liiton MM-ottelun 11. erässä. Molemmat ottelijat kävivät sitä ennen kanveesissa useampaan kertaan.

Esiotteluissa Suomen Robert Helenius kukisti toistamiseen puolalaisen Adam Kownackin. Helenius hallitsi kamppailua ylivoimaisesti, ja kehätuomari keskeytti epätasaisen ottelun kuudennessa erässä.

Fury joutui myös kuuntelemaan luvunlaskua

MM-ottelussa Fury iski Wilderin kanveesiin ensi kerran jo kolmannessa erässä, mutta joutui itse kuuntelemaan luvunlaskua kahdesti neljännessä.

Peräti 206-senttisen ja 125-kiloisen mestarin painostus ja iskut alkoivat hidastaa Wilderia keskierissä. Fury sai oikealla koukulla haastajan uudestaan kanveesiin kymmenennessä erässä ja lopetti ottelun kahdella oikean käden koukulla seuraavassa erässä.

Ottelu oli kaksikon kolmas. Ensimmäinen päättyi ratkaisemattomaan tasapeliin 2018. Viime vuoden helmikuussa Fury otti mestaruuden haltuunsa seitsemännen erän tyrmäyksellä.

Wilder happamana

Punnituksessa Fury halveerasi vastustajaansa tyylittömästi, mutta antoi tälle tunnustuksen ottelun jälkeen.

– Hän kesti ottelussa pahoja osumia ja kaatui vasta lyönteihin, jotka lopettavat nyrkkeilyuria. Toivon vain, että hän on nyt kunnossa, Fury kommentoi kamppailua uutistoimisto AFP:lle.

Fury halusi osoittaa kunnioituksensa vastustajalle, mutta Wilder ei ollut siihen valmis mestarin aiempien törkypuheiden jälkeen.

– Taistelimme kuin kaksi soturia. Sen takia halusin paiskata kättä ottelun jälkeen, mutta hän sanoi "Ei. En kunnioita sinua", Fury kertoi.

Fury moitiskeli Wilderia huonoksi häviäjäksi, koska kokee "käyttäytyneensä herrasmiehen tavoin läpi uransa".

Fury, 33, on voittanut ammattilaisena 31 ottelua, joista 22 tyrmäyksellä. Listaa rumentaa vain ensimmäisen Wilder-ottelun tasapeli.

Kownacki turhautui

Alabaman leirillä Wilderin harjoitusvastustajana työskennellyt Helenius hallitsi Kownacki-ottelua sen ensi hetkistä.

– Pääsin heti ensimmäisessä erässä lyömään kovaa ja koetin lyödä Kownackin ulos. Toisessa erässä otin hieman takaisinpäin, koska tuollaisella tahdilla ei vaan voi vetää 12:ta erää, Helenius kertoi Ylelle .

– Vastustaja turhautui ottelun edetessä ja alkoi lyödä vyön alle.

Aluksi Kownackin luultiin tulleen hylätyksi vyön alle osuneiden iskujen takia. Ringtv kertoi myöhemmin, että Nevadan nyrkkeilykomissio oli vahvistanut tuomion TKO-tyrmäysvoitoksi (technical knockout).

Markkina-arvoaan kiillottanut Helenius jonottaa voiton ansiosta MM-otteluihin, mutta se näyttää olevan vielä yhden voiton takana.

Näillä näkymin Fury vetäytyy ottelutauolle tai kohtaa seuraavaksi brittiläisen maanmiehensä Dillian Whyten, jos tämä kukistaa kuun lopulla Ruotsin Otto Wallinin.

WBA-, IBF- ja WBO-liittojen ukrainalaisella mestarilla Oleksandr Usykilla on sopimus uusinnasta mestaruudet hänelle menettäneen Anthony Joshuan kanssa.

------------------

Korjauttu aiempaa uutista klo 14.58 : Heleniuksen voitto on merkitty kehätuomarin keskeytykseksi eli TKO-tyrmäykseksi (technical knockout). Aluksi Kownacin luultiin tulleen hylätyksi vyön alle osuneiden iskujen takia.