Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Tour de Francen kolarisuman aiheuttaja selvinnee ehdollisella

Ranskan ympäriajon historian suurimpiin kolareihin kuuluva onnettomuus eteni oikeudenkäyntiin torstaina Brestissä. Onnettomuuden aiheuttanutta naista uhkasi jopa 15 000 euron sakko ja vuoden vankeus, mutta syyttäjä vaati hänelle vain neljän kuukauden ehdollista tuomiota.

Tuomio annetaan 9. joulukuuta.

Kymmenet kilpapyöräilijät saivat kolarisumassa vammoja kilpailun ensimmäisenä päivänä viime kesäkuussa. Onnettomuuden aiheutti 31-vuotias ranskalaisnainen, joka asteli pyöräilijöiden tielle saadakseen isovanhemmille osoittamansa kyltin tv-lähetykseen.

Naisen henkilöllisyyttä on varjeltu, koska hänelle alkoi saada tapauksen jälkeen vihaviestejä. Nainen on pahoitellut tapausta syyttäjille ja sanonut häpeävänsä "typeryyttään".

Kolarisuma alkoi rakentua, kun saksalaispyöräilijä Tony Martin törmäsi naiseen, ja perässä tulleet ajajat kasaantuivat samaan läjään.

Järjestäjät ja pyöräilyfanit hiiltyivät tapauksen takia entistä pahemmin, kun kolarin aiheuttaja pakeni paikalta eikä jäänyt auttamaan loukkaantuneita. Nainen ilmoittautui poliisille neljä päivää myöhemmin.

Pyöräilijöiden etujärjestö ajaa asiaa

Espanjalaiselta Marc Solerilta murtui rytäkässä molemmat kädet. Kolari päätti myös monen muun ajajan kilpailun.

Tapahtuman järjestäjä ei vaatinut naiselta korvauksia, mutta kilpapyöräilijöiden etujärjestö CPA vaati tälle symbolista rangaistusta lähettääkseen viestin vaarallisesti käyttäytyville pyöräilyfaneille.

– Pyöräilijät valmistautuvat kilpailuun kuukausia, eikä ole hyväksyttävää, että pyöräilijöiden ja heidän perheidensä uhraukset menevät hukkaan vain sen takia, että joku haluaa julkisuutta, CPA:n puheenjohtaja Gianni Bugno sanoi.

Syyttäjä vaati katuvalle naiselle harkitun lievää rangaistusta vaaran aiheuttamisesta ja tahattomasta ruumiinvammojen aiheuttamisesta, koska syytetty ymmärtää aiheuttamansa vahingon ja osoitti katumusta.