Rallin MM-sarjan autoihin uudet kamerat ensi kaudeksi – tunnistavat tienvieruskatsojien paikat

Katsojien turvallisuus rallikisoissa on ollut huolenaiheena. Kuvituskuvassa Thierry Neuvillen Hyundai. AFP / LEHTIKUVA

STT

Kansainvälinen autoliitto FIA vahvisti perjantaina, että rallin MM-sarjan ensi kauden Rally1-hybridiautoissa on pakollisena varusteena eteenpäin kuvaava kamera. FIA:n mukaan kameralla skannataan erikoiskoeteiden varsilla olevia mahdollisia uhkia ja sillä voidaan tunnistaa tienvieruskatsojien paikat.

Katsojien turvallisuus rallikisoissa on ollut huolenaiheena, ja tälläkin kaudella erikoiskokeita on jouduttu perumaan MM-ralleissa katsojien oltua vaarallisissa paikoissa. FIA on työstänyt teknisten apuvälineiden tuomista helpottamaan asiaa.

– Kaudesta 2022 alkaen FIA Artificial Intelligence Safety Camera (AISC) -kamera on pakollinen kaikissa Rally1-autoissa. Eteenpäin kuvaava kamera skannaa erikoiskoetta ja sen välitöntä ympäristöä, tunnistaa muodot (maastossa) ja analysoi alueen katsojien paikat, näin auttaen huomioimaan turvattomia tilanteita. Nykyisin käytössä oleva, kuljettajien suuntaan kuvaava HSC-kamera ei jatkossa ole pakollinen, vain suositeltu, FIA:n tiedotteessa kerrottiin.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut