Korisliigan mestari Vilpas koki Kouvojen kovuuden kotona

Jyri Lehtosen valmentama Kouvolan Kouvot on osoittautunut miesten Korisliigassa alkukaudella kovaksi kotijoukkueeksi. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Kouvolan Kouvot on osoittautunut miesten Korisliigassa alkukaudella kovaksi kotijoukkueeksi. Sen koki keskiviikkona myös hallitseva mestari Salon Vilpas, kun Kouvot vei voiton 99–87.

Kouvot mätti jo ensimmäisellä neljänneksellä 29 pistettä ja otti pelin haltuun. Vilpas kavensi 15 pisteessä käyneen kotijohdon kolmannella jaksolla kolmeen pisteeseen, mutta viimeisellä kympillä ero ei supistunut kahdeksaa pistettä pienemmäksi.

– Vaikka teimme 99 pistettä, niin hyökkäyspelimme ei sujunut tarpeeksi jouhevasti. Tärkein asia voitossa oli se, että palloskriinien puolustus alkoi toimia, tuumi Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen.

Kouvojen tehokaksikon muodostivat Deshon Taylor 22:lla ja Amir Hinton 19 pisteellä. Marcus Lovett teki Vilppaalle 29 ja Bryan Griffin 25 pistettä.

Bisons ärhenteli Karhulle

Liigan ainoa tappioton joukkue Kauhajoen Karhu Basket sai Loimaalla kunnon vastuksen Bisonsista, vaikka Karhu Basket voitti 79–71. Karhu Basket piti johtoa, mutta Bisons pääsi viimeiselle jaksolle vain kolmen pisteen takamatkalta ja runsas minuutti ennen loppua eroa oli viisi pistettä.

Cameron Jones teki voittajille 19 pistettä ja Simeon Carter 13. Bisonsin tehokkaimpia olivat Juho-Matti Henttonen 21:llä ja Zach Thomas 13 pisteellä.

Lapuan Kobrat haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa ja piti Uudenkaupungin Korihait nollakerhossa tuloksella 95–83. Peli eteni suurimman osan ajasta noin kymmenen pisteen vierasjohdossa.

Kobrista Stokley Chaffee heitti 26 ja Christian Lutete 24 pistettä. Korihaista 19-vuotias Sebastian Lindberg teki liigan piste-ennätyksensä 18 ja Jalen Henry 14 pistettä.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut