Torsti pettyi 42. sijaansa, Odermatt avasi alppikauden voitolla

30 parhaan joukkoon yltäminen olisi vaatinut Torstilta noin kuuden sekunnin kymmenyksen verran parempaa aikaa. . AFP. / LEHTIKUVA

STT

Samu Torsti pettyi sunnuntaina alppihiihdon maailmancupin kauden avauskilpailuunsa Itävallassa. Torsti karsiutui Söldenissä suurpujottelun toiselta kierrokselta ja oli 42:s.

Pisteille eli 30 parhaan joukkoon yltäminen olisi vaatinut Torstilta 0,65 sekunnin verran parempaa aikaa.

– Tottakai tulos oli pettymys, viimeiset 3-4 viikkoa ovat menneet hyvin. Yleisesti ottaen se, miltä lasku tuntui ja miten se tuli, tuntui ihan hyvältä. Jyrkkä pätkä on täällä poikkeuksellinen, ja tällä kertaa en saanut siitä oikein minkäänlaista otetta, Torsti kommentoi Ski Sport Finlandin tiedotteessa.

Sveitsin Marco Odermatt nousi vahvalla toisella laskullaan kolmossijalta uransa kolmanteen suurpujottelun cup-voittoon. Avauskierroksen jälkeen johtanut Itävallan Roland Leitinger taipui toiseksi 0,07 sekunnilla, mutta nappasi uransa parhaan cup-sijan.

Kaksissa olympialaisissa kilpailleen Torstin kausi maailmancupissa jatkuu 14. marraskuuta Itävallan Lechissä parisuurpujottelulla, jos lumitilanne sallii kilpailun. Alppikaudenkin huipennus ovat helmikuiset Pekingin olympialaiset.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut