Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahtelaislegendan viimeiset askelharhautukset – Kari Arkivuo laittoi pelikengät naulaan

Se, että espoolainen Honka voitti FC Lahden vieraskentällä jalkapalloliigan alemman loppusarjan viimeisessä ottelussa vieraissa 3–2, oli sunnuntaina pelkkä kuriositeetti.

Kaiken huomion vei täysin ansaitusti FC Lahden kapteeni Kari Arkivuo, 38, joka päätti pitkän ja komean ammattilaisuransa sinne, mistä se reilut 20 vuotta sitten alkoi eli Lahden stadionille.

Seremonioita vietettiin ennen ja jälkeen kamppailun, mutta tunteikkain hetki koettiin 72. minuutilla, kun Arkivuo luovutti kapteeninnauhan Mikko Viitikolle ja asteli viimeisen kerran "Hiihtiksen" nurmelta pois. Kotiyleisö osoitti seisaaltaan suosiota lahtelaisikonille.

– Nyt on kaikin puolin tyhjä olo. Kun tulin vaihtoon, se oli liikuttava hetki. Katsomossa oli paljon ystäviä ja perhettä. Kyllä tässä hetki menee nieleskellessä, Arkivuo sanoi.

"Maajoukkuepelit aina hienoja"

Arkivuo pelasi ammattilaisena Norjassa, Hollannissa ja Ruotsissa. Matka on ollut antoisa.

– Parhaita muistoja on totta kai Ruotsin cupin voitto 2016. Se oli sekä minulle että BK Häckenille ensimmäinen titteli. Maajoukkuepelit olivat aina hienoja. Maamme-laulun kuuleminen toi aina kylmiä väreitä. Olen ylpeä urastani, lyhyen loman jälkeen FC Lahden talenttivalmentajana aloittava Arkivuo sanoi silmäkulmat kosteana.

FC Lahti sijoittui liigassa seitsemänneksi ja Honka yhdeksänneksi.

– Kausi oli meille tuloksellisesti heikko. Se jää kaivelemaan. Kannan kuitenkin kaiken vastuun. Kari Arkivuota arvostan suuresti. Kunnioitettava ura ja loistava esimerkki monille, mitä työnteko jalkapallossa merkitsee, espoolaisten päävalmentaja Vesa Vasara sanoi.