Loa Loa taiteili show-maaleillaan Ilveksen ohi HIFK:sta jalkapalloliigan päätöskierroksella

HIFK:n Jusif Ali ja Ilveksen Mikael Almen kamppailevat pallosta. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

Tomi Siren / STT

Ilves kiilasi jalkapalloliigan päätöskierroksella HIFK:n edelle viidenneksi, kun vierasjoukkue löi tähtipaidat ylemmässä jatkosarjassa 3–0. Helsinkiläisisännät osoittautuivat tehottomiksi, vieraat taas onnistuivat niin läheltä kuin kaukaakin.

Ilveksen Patrick Loa Loa osui näyttävästi jopa kaksi kertaa.

– Upeat parit yllättävät maalit. Uskomattomia, hienoja oivalluksia Patrickilta – tosi siistiä, Ilveksen maalilla nollapeliin yltänyt Rasmus Leislahti hehkutti.

Ilves onnistui makoisasti 29. minuutilla, kun se karvasi pelivälinettä kärkkäästi puolesta kentästä ja onnistui riistossa. Tamperelaisten kamerunilaishyökkääjä Loa Loa laukoi pallon roikkovetona kohti HIFK:n maalia, josta Calum Ward oli lähtenyt turhan etäälle. Brittitorjuja ei ehtinyt pilkun takaa juosta pelastamaan tilannetta – maalia kelpaa pyörittää näyttävimmät osumat -osiossa.

Ilveksen valmentajavaihdoksen myötä joukkuetta on elokuusta lähtien luotsannut Toni Kallio. Kiri ylempään loppusarjaan onnistui, mutta sarjassa voittotili aukesi vasta nyt.

Kuutena edellisenä sesonkina Ilveksen sijoitus on ollut yhtä poikkeusta lukuun ottamatta parempi kuin nyt, sillä 2015 Ilves jäi kahdeksanneksi.

– Totta kai olen iloinen kauden päätöksestä, lopettaa se voittoon. Hienoa sekin, että noustiin viidenneksi, Ilveksen Leislahti kiteytti.

HIFK saavutti kautta edeltäneisiin odotusarvoihin nähden hienosti kuudennen sijan – nykyhistorian parhaansa. Siitä ei ollut kuitenkaan peittoamaan jatkosarjavastustajia niin, että se olisi yltänyt Euroopan kentille.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut