Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen sekajoukkueen EM-viestin alkuerä oli pelkkää nautintoa – viestikvartetti eteni illan finaaliin

Suomen Lotta Upanne, Olli Kokko, Mimosa Jallow ja Kalle Mäkinen etenivät lyhyen radan EM-uintien 4x50 metrin sekaviestin finaaliin. Viestissä uitiin selkä-, rinta-, perhos- ja vapaauinnin osuudet.

– Ihan huikeaa hommaa. Tää on niin suurta nautintoa. Niin hauskaa tehdä tätä tällä porukalla, ja muut pitivät viestin pinnalla, kun itsellä ei ollut niin nappiuinti, Kokko tunnelmoi Uimaliiton Twitterissä .

Suomalaiset olivat ensimmäisen alkuerän viidenneksi nopein joukkue. Aika 1.39,70 riitti koko alkuerien kuudenteen sijaan. Venäjä oli nopein ajalla 1.38,87 ennen Hollantia ja Valko-Venäjää.

– Oli erittäin kivaa ja pelkkää nautintoa. Mentiin todella hyvällä fiiliksellä ja joukkueena ennen kaikkea. Mentiin pitämään hauskaa, ja meni hemmetin hyvin. Voidaan kaikki olla tosi tyytyväisiä, että päästiin finaaliin, joukkueen kuopus Mäkinen, 19, sanoi.

Finaali uidaan illalla, jolloin Venäjän Kazanissa käytävät EM-uinnit päättyvät. Suomalaisjännitystä pitävät yllä myös Ida Hulkko ja Veera Kivirinta, jotka uivat naisten 50 metrin rintauinnin finaalissa.