Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi odotetuilla joukkueilla Rukan maailmancupiin – Iivo Niskanen ei ole mukana sprintissä

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy perjantaina Rukalla sprinttikilpailulla ja jatkuu lauantaina sekä sunnuntaina normaalimatkan kilpailuilla. Suomen joukkueessa ei ole suuria yllätyksiä vaan laduilla nähdään miesten kärkikaarti Iivo Niskasen ja naisten kärkikaarti Krista Pärmäkosken johdolla.

Naisten sprinttiin ja normaalimatkan kilpailuihin nimettiin A-maajoukkuehiihtäjistä Pärmäkosken lisäksi myös Jasmi Joensuu, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo sekä Kerttu Niskanen ja B-maajoukkueesta Anne Kyllönen. A-maajoukkueesta Riitta-Liisa Roponen ei avaa vielä maailmancupin kauttaan, ja Vilma Nissinen nimettiin kansalliseen ryhmään.

Miesten sprintissä hiihtävät maajoukkuemiehistä Ristomatti Hakola, Lauri Lepistö, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Verneri Suhonen ja Lauri Vuorinen. Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen liittyvät mukaan normaalimatkan kilpailuissa, joissa maajoukkuestatuksella kisaavat myös Hakola, Lepistö, Remi Lindholm ja Mäki.

Vuorinen hiihtää normaalimatkan kilpailuissa kansallisen ryhmän mukana. Viime talven nuorten MM-menestyjistä Moilasen lisäksi Rukalla kisaa myös Alexander Ståhlberg, joka on normaalimatkan kilpailuissa alle 23-vuotiaiden kiintiössä.

Mäkihypyn maailmancup käynnistyi viime viikonloppuna Venäjällä. Rukalle Suomi suuntaa jälleen Antti Aallon ja Niko Kytösahon johdolla, mutta joukkueessa on kaikkiaan yhdeksän hyppääjää.

Yhdistetyn maailmancup käynnistyy Rukalla. Ilkka Herola on Suomen joukkueen ykkösnimi, mutta hyppykuntoon toipuva Eero Hirvonen ei ole odotetusti mukana.