VaLePa kukisti Crossin huipputehojen ansiosta Savo Volleyn kärkiottelussa

Juha Aaltonen / STT

Kanadalainen hakkuri Jerome Cross teki 24 pistettä, kun VaLePa otti tiistaina seitsemännen voittonsa yhtä monessa ottelussa kaatamalla Tampereella lentopallon Mestaruusliigan kärkijoukkueen Savo Volleyn 3–1.

Cross teki jo avauserässä yhdeksän pistettä, vaikka Savo Volley erän veikin. Sen jälkeen Cross sai hyvin tukea etenkin Jiri Hänniseltä. Cross ja 14 pistettä tehnyt Hänninen käänsivät kolmannessa erässä vieraiden neljän pisteen johtoaseman erävoitoksi ja neljäs erä oli VaLePan näytöstä.

– Crossin rooli on lyödä palloa niin, että se on laaki ja vainaa. Minä ja Sakari Mäkinen olemme teknisempiä ja käytämme kikkaa enemmän, Hänninen sanoi.

VaLePa on eurokiireiden takia pelannut viisi ottelua vähemmän kuin kärjessä jatkava Savo Volley. Janne Kangaskokon valmentama VaLePa pelaa seuraavat kuusi otteluaan vieraissa, seuraavan kotiottelunsa se pelaa vasta 4. tammikuuta Loimua vastaan.

Savo Volley menettää kärkipaikkansa keskiviikkona, jos Akaa-Volley pystyy voittamaan kärkiottelun kotonaan 3–0 tai 3–1.

– Syöttö ja vastaanotto oli heillä parempaa. Hakkureiden lyöntikilpailuksi meni. Heillä myös yleispelaajat olivat meidän pelaajia tehokkaampia, sanoi Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut