Tero Seppälä onnistui Östersundin ampumahiihdon pikamatkalla – Samuelsson voittoon kotiyleisön riemuksi

Tero Seppälän sijoitus oli sama kuin kauden avausviikonloppuna Östersundissa kisatulla pikamatkalla viime sunnuntaina. Primoz Jeroncic / LEHTIKUVA

STT

Tero Seppälä sijoittui 16:nneksi ampumahiihdon miesten maailmancupin pikamatkalla Ruotsin Östersundissa. Sijoitus oli sama kuin kauden avausviikonloppuna Östersundissa kisatulla pikamatkalla viime sunnuntaina.

Seppälä selvitti 10 kilometrin ja kahden ampumapaikan kisan yhdellä sakolla. Eroa kisan voittaneeseen Ruotsin Sebastian Samuelssoniin jäi 59,9 sekuntia. Ranskan Emilien Jacquelin oli toinen ja Ranskan Quentin Fillon Maillet kolmas.

Muut kolme suomalaista jäivät sunnuntaina kisattavasta takaa-ajosta, johon pääsee pikakisan 60 parasta. Olli Hiidensalo oli 63:s, Heikki Laitinen 80:s ja Tuomas Harjula 106:s.

Naiset kaukana kärjestä pikamatkalla

Ampumahiihdon maailmancupin kauden toinen kilpailuviikonloppu alkoi Östersundissa naisten pikamatkalla, ja suomalaisten suoritukset eivät kantaneet cup-pisteille eli 40 parhaan joukkoon. Mari Eder oli 50:s, Suvi Minkkinen 79:s ja Nastassia Kinnunen 80:s.

Eder ampui kolme sakkoa, Minkkinen kaksi ja Kinnunen kolme. Eder jäi kisan voittaneesta Itävallan Lisa Theresa Hauserista minuutin ja 51 sekuntia. Cupin kokonaiskisan kärkeen noussut Hauser selvitti ampumapaikat puhtaasti, hänelle 12,5 sekuntia hävinnyt Ruotsin Elvira Öberg ampui kaksi sakkoa. Valko-Venäjän Hanna Sola sivusi uransa parasta cup-sijoitusta oltuaan kolmas.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut