Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teijonsalo pääsi juhlimaan ISL-voittoa, Sjöström tienasi parhaan uimarin palkinnoista yli satatuhatta

Fanny Teijonsalo oli mukana voittoisassa Energy Standard -joukkueessa, kun kansainvälinen ISL-uintiliiga ratkesi myöhään lauantaina Hollannin Eindhovenissa. Teijonsalo ei kilpaillut finaalin toisena päivänä.

Teijonsalon joukkuekavereista ruotsalaistähti Sarah Sjöström valittiin liigan arvokkaimmaksi uimariksi. Sjöström sai saman kunnian myös ISL:n ensimmäisellä kaudella kaksi vuotta sitten. SwimSwam-sivuston mukaan Sjöström oli myös kaksipäiväisen finaalin menestynein, ja tittelit toivat hänelle 120 000 dollaria, noin 106 000 euroa.

Energy Standard kukisti mestaruutta puolustaneen Cali Condorsin 14 pisteellä, 534–520. Kolmanneksi sijoittui Laura Lahtisen ja Jenna Laukkasen edustama London Roar (393,5 pistettä) ja neljänneksi LA Current (307,5).

Lahtinen ui finaalin päätöspäivänä 200 metrin perhosuinnissa viidenneksi ajalla 2.07,60 ja 200 metrin vapaauinnissa kahdeksanneksi ajalla 1.59,79. ISL-liiga uidaan lyhyellä radalla eli 25 metrin altaassa.

ISL on uimarien kehittämä ammattilaisliiga, jonka koko kauden palkintopotti oli noin 6,1 miljoonaa euroa.

Eindhovenissa lauantaina ilman kilpailuja jäänyt Laukkanen on suomalaisista ainoa, joka oli mukana liigassa myös vuosina 2019 ja 2020. Ensimmäisellä kerralla kilpailuja oli Euroopan lisäksi Pohjois-Amerikassa, mutta viime vuonna koronaviruspandemia keskitti uinnit Unkarin Budapestiin. Tänä vuonna alkusarja uitiin Italian Napolissa, välierät ja finaali Eindhovenissa.

Välierissä oli mukana myös toista ISL-kauttaan uinut Ida Hulkko, mutta hänen edustamansa Iron ei yltänyt finaaliin.