Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutta nousua hakeva Oulun Pyrintö sai riveihinsä pituuden EM-mitalisti Pullin ja keihäsmies Helanderin

Pituushypyn EM-hallimitalisti Kristian Pulli ja keihäänheiton arvokisaedustaja Oliver Helander ovat nimekkäimmät yleisurheilijat, jotka siirtyvät ensi kaudeksi Oulun Pyrinnön riveihin. Pulli vaihtaa Ouluun helsinkiläisestä Viipurin Urheilijoista ja Helander IF Raseborgista.

– Haluan kehittyä urheilijana, ja kehityskohteita haettiin nyt myös seurapuolelta ja päädyttiin tähän, Pulli perusteli Urheiluliiton tiedotteessa.

Hän on harjoitusleirillä Etelä-Afrikan Kapkaupungissa, eikä koronaviruksen omikronmuunnos ole aiheuttanut ongelmia.

– Täällä ei juurikaan tule kontakteja muiden kanssa. Liikun vain kentän ja kämpän väliä. Seuraan paikallisia ohjeita ja olen ollut omissa toimissa vielä pikkuisen tarkempi, Pulli valotti.

Pulli voitti viime talvena pronssia EM-hallikisoissa Puolassa Suomen halliennätyksellä 824. Tokion olympialaisissa hän oli yhdeksäs, vaikka kevään harjoitusjaksolla oli murheita.

– Viime keväänä huomattiin, että hallikauden jälkeen oli vaikeuksia kunnon nostamisessa. Nyt yritetään fiksata niitä virheitä, mitä viime vuonna tehtiin, Pulli kertoi.

Hän ei satsaa hallikauteen, koska kesällä on kahdet arvokisat: heinäkuussa MM-kisat Yhdysvalloissa ja elokuussa EM-kisat Saksassa.

Helanderilla monta muutosta

Yli 88 metriä urallaan heittäneen Helanderin urheilijaelämässä vaihtuivat aiemmin jo valmentaja ja manageri, ja nyt vaihtuu seurakin.

– Tuntuu hyvältä lähteä uuteen olympiadiin puhtaalta pöydältä, Tero Pitkämäen valmennuksessa kesään tähtäävä Helander kertoi.

Helanderin ranne operoitiin syksyllä, ja heittäjän kroppa tuntuu muutenkin paremmalta kuin aiempina vuosina tähän aikaan kautta.

– Aika paljon on keskitytty heittomäärän kasvattamiseen ja siinä pikkuhiljaa tehojen lisäämiseen, Helander kertoi, mutta arvioi heittävänsä keihästä vasta ensi vuoden puolella.

Pyrinnön uusia nimiä ovat myös 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden keihäänheitossa voittanut Janne Läspä ja saman ikäluokan EM-pronssimitalisti Anni-Linnea Alanen. Kumpikin valmentautuu Petteri Piirosen opein. Läspän aiempi seura oli Kaustisen Pohjan-Veikot, Alasen Vaasan Vasama.

1990-luvulla Suomen kärkiseuroihin kuulunut Pyrintö tähyää takaisin kansainvälisen tason yleisurheiluseuraksi myös valmennusjärjestelmäänsä kehittämällä.