Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puhtaat ammunnat Hiidensalon ja Minkkisen valtit Itävallan maailmancup-ladulla

Suomen miesampumahiihtäjillä on kutkuttava kilpailutilanne. Siitä antoi perjantaina näyttöä kokenut Olli Hiidensalo, joka ylsi Itävallan Hochfilzenissä uransa parhaaseen henkilökohtaiseen maailmancup-sijoitukseen oltuaan miesten 10 kilometrin pikakisan 11:s.

Hiidensalo valoi perustan sijoitukselleen puhtaalla ammunnalla, mikä ei ollut itsestäänselvyys.

– Ammunnan kohdistuksessa oli niin kova tuuli, että otin tähtäimestä vastaan seitsemän napsua. Kisassa tuuli oli tyyntynyt, ja siihen reagoidessa meni aikaa. Kolme, neljä napsua riittivät nippa nappa, että laukaukset pysyivät sisällä, Hiidensalo kertoi STT:lle.

– Olin kolmanneksi sijoittunutta (Valko-Venäjän Anton Smolski) reilut kuusi sekuntia hitaampi hiihdossa, ja hän jätti minua lopputuloksissa 22 sekuntia. Ampumapenkalla meni aikaa, Hiidensalo lisäsi.

Kilpailun voitti uransa ensimmäisen maailmancup-ykkössijan ottanut Saksan 30-vuotias Johannes Kühn.

– Kun Kühn lähti toiselta ampumapaikalta sakkokierroksen kierrettyään perääni ja ajoi kiinni isossa mäessä, ajattelin, että mitä tästä tulee. Hän olikin koko joukon nopein hiihtäjä, kuvaili Hiidensalo, jonka aiempi paras maailmancup-sijoitus oli sekin viime vuodelta Hochfilzenistä, 18:s.

Minkkinen hyökkää takaa-ajossa

Suomen miehillä on hyvä kilpailutilanne, sillä perjantaina 29. sijan jakanut Tero Seppälä äityi viime viikonloppuna uransa parhaaseen maailmancup-sijoitukseen yllettyään Ruotsin Östersundissa takaa-ajossa viidenneksi. Sama matka on Hochfilzenissä miehillä lauantaina.

Kausi on alkanut suomalaisittain sitten Kaisa Mäkäräisen päivien paremmin kuin pitkään aikaan.

– Tällaiset sijoitukset antavat itseluottamusta, joka on tässä lajissa tärkeää, Hiidensalo sanoi.

Naisten 7,5 kilometrin pikakisassa ilman sakkoja ampunut joutsalaislähtöinen Suvi Minkkinen otti uransa parhaan sijoituksen sprintticupissa oltuaan 29:s. Voiton vei Valko-Venäjän Hanna Sola.

– Kyllä se on jo parempaa, mitä viime viikolla, Minkkinen kertoi tiedotteessa.

Hänet on pitkään tiedetty oivaksi ampujaksi, joten sunnuntain takaa-ajo ja neljä ampumapaikkaa ovat mielenkiintoinen yhdistelmä.

– Kun takaa-ajossa letka Suvin edellä on tiivis ja hän on hyvä ampuja, on herkullinen paikka nostaa loppusijoitusta, päävalmentaja Jonne Kähkönen sanoi STT:lle.

Suomen naisista takaa-ajoon jatkoivat Minkkisen ohella Nastassia Kinnunen (sprintin 43:s) ja Mari Eder (57:s).