Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Helenius valmiina huimaan otteluun – toiveissa Usyk, Furykin käy

Nyrkkeilyn raskaan sarjan suomalaisiskijä Robert Helenius on pompannut vahvasti spekulaatioihin koskien sarjan kärkimiesten tulevia otteluita. Ja "Nordic Nightmare" vakuuttaa olevansa valmiina.

Aiemmin voittamattoman Adam Kownackin tyrmääminen kahdesti on nostanut 38-vuotiaan Heleniuksen jo peräti kolmanneksi WBA-liiton haastajalistalla. Brittimedia Sky Sportsille puhunut Helenius katsoo olevansa oikeutettu haastamaan WBA-mestari Oleksandr Usykin.

– Tällä hetkellä odotamme virallista vastausta WBA:lta. Ei ole muita, jotka ansaitsisivat ottelun Usykia yhtä paljon kuin minä, Helenius sanoo Sky Sportsille.

– Olen ansainnut sen (mahdollisuuden), ja taistelen (siitä) yhtä kovaa kuin taistelen kehässä, Helenius jatkaa mainiten, että hänen lakimiehensä on lähestynyt WBA:ta kirjallisesti.

WBA:n listalla Heleniusta ylempänä ovat Daniel Dubois ja Michael Hunter. Dubois tähyilee Sky Sportsin mukaan ottelua Trevor Bryania vastaan. Bryan pitää hallussaan WBA:n "normaalia" MM-titteliä, kun Usyk on liiton "supermestari".

"Tyrmäisin Tyson Furyn"

Helenius puhuu lisäksi kovaa kieltä britti Tyson Furysta, joka pitää hallussaan WBC-liiton titteliä. Furyn maaliskuun lopulle kaavailtu ottelu haastajaansa Dillian Whytea vastaan odottaa yhä varmistumistaan, ja Helenius on noussut esiin mahdollisena vastustajana Furylle. Heleniuksen ohella spekulaatioissa on pyörinyt myös Andy Ruiz Jr.

– Olen kuullut nimeni mainittavan Bob Arumin (Furyn promoottori Yhdysvalloissa) ja muiden toimesta mahdollisena Furyn kohtaajana maaliskuussa, Helenius sanoi.

– Totta kai tunnen, että voittaisin Furyn. Hän näytti mahtavalta Deontay Wilderiä vastaan (kahdessa viimeisimmässä ottelussaan), mutta minua vastaan hänen tyylinsä toimisi huomattavasti huonommin. Tyrmäisin Tyson Furyn. Hänen tyylinsä olisi minulle helpompi kuin Usykin, se on selvä.

Käy ammattinyrkkeilylle niin tyypillisessä huhumyllyssä sitten miten vain, Helenius vakuuttaa olevansa iskussa. Ketä vastaan tahansa.

– Jätän bisnespuolen managerilleni Markus Sundmanille ja neuvonantajallemme Mike Boraolle – tulee sitten Usyk, Fury, kuka vaan, minä olen valmiina.

– Tunnen oloni paremmaksi kuin ikinä urallani. Voitan MM-tittelin.