Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suvi Minkkinen tarkkana merkkipaaluihin – loistoammunta siivitti 18. sijaan Ruhpoldingissa

Suvi Minkkinen saavutti useammankin merkkipaalun urallaan, kun ampumahiihdon naisten maailmancupin tiivis olympialaisia edeltävä ruljanssi jatkui takaa-ajokisalla Saksan Ruhpoldingissa. Keskiviikon pikakisan 51. sijan myötä takaa-ajoon jälkijoukoissa startannut Minkkinen ampui puhtaasti kaikki neljä ammuntaa ja oli 18:s. Sijoitus on hänelle uran toistaiseksi paras maailmancupissa.

– Hyvältä tuntuu. Useampikin merkkipaalu uralla: top-20, neljä nolla-ammuntaa samassa kisassa ja päivän ajoissa yhdeksäs, Minkkinen iloitsi puhelimitse Ruhpoldingista.

– Jo pikakisaan lähdin sillä asenteella, että nyt otetaan se top-20-sija. Mutta voi sen näköjään tehdä näinkin, että kaukaa takaa noustaan, Minkkinen nauroi vielä viitaten hienoon nousuun 51. sijalta.

Minkkisen, 27, aiempi paras cup-sija oli joulukuulta Hochfilzenin takaa-ajokisasta, jossa hän oli 24:s. Sunnuntainen onnistuminen pohjasi ampumapenkalle, sillä Minkkisen lisäksi vain kisan voittaja, Norjan Marte Olsbu Röiseland selvitti päivän ilman sakkokierroksia. Kaksikko ei ihmetyttänyt: Röiseland on kauden aikana päälle 200 kutia ampuneista tarkin 92 prosentin tarkkuudellaan, ja Minkkinen on 89 prosentillaan myös kärkiampujien joukossa.

– En tiedä onko välttämättä teknisesti niin paljon tapahtunut, mutta oman pään sisällä kyllä. Ammunta kisoissa on varmentunut. Yksi laukaus kerrallaan, sitä toistan joka laukauksen jälkeen päässä, Minkkinen kuvaili hyvää ammuntakauttaan.

Pikakisassa 43:nneksi jäänyt Mari Eder ei lähtenyt takaa-ajoon, hän suuntasi jo cupin tiiviin tammikuun ensi viikolla päättävään Anterselvan cup-tapahtumaan. Minkkinenkin höllentää ohjelmaa hieman, sillä Anterselvan normaalimatka jää väliin.

Seppälä osui, mutta niin muutkin

Tero Seppälä oli miesten takaa-ajokisassa 13:s. Seppälä lähti matkaan viidentenä torstaisen pikakisan tulosten myötä, mutta ammunnan kaksi sakkoa estivät pääsyn kisan terävimpään kärkeen tasaisessa kisassa. Seppälä jäi 52,2 sekuntia kisan voittaneesta Ranskan Quentin Fillon Mailletista.

– 90 prosenttia osumatarkkuus, niin se on hyvä. Se ei vain tänään riittänyt pitämään sijaa kuuden parhaan joukossa. Tuli sija alaspäin, kun niin hyvin ammuttiin (koko joukossa), Seppälä totesi tiedotteessa.

– Kuitenkin hyviä sijoituksia näin ennen olympialaisia.