Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruusuvuori taisteli Intiassa uransa ensimmäiseen ATP-finaaliin – "Alan tykätä tästä paikasta"

Emil Ruusuvuori on edennyt ensimmäistä kertaa urallaan tenniksen miesten ATP-turnauksen loppuotteluun. Ruusuvuori hankki finaalipaikan Intian Punessa, jossa hän kukisti välierissä Puolan Kamil Majchrzakin erin 6–3, 7–6 (7–0).

Toisessa erässä Ruusuvuori oli jo tappiolla 3–5, mutta taisteli syötönmurrolla erän tasoihin 5–5:een. Erä eteni 6–6-numeroissa katkaisupeliin, jossa Ruusuvuori ei antanut vastustajalleen pistettäkään.

Ottelu kesti tunnin ja 46 minuuttia. Ruusuvuori on maailmanlistalla 87. sijalla, Majchrzak 95:s.

Ruusuvuori oli välierävoittonsa jälkeen hyvin tyytyväinen finaalipaikkaan. Hän viihtyy Intian Punessa.

– Alan tykätä tästä paikasta. En ole hävinnyt vielä erääkään, olen todella tyytyväinen. Toinen erä oli tasainen, ja pienestä oli kiinni – sain hyvän alun tie-breakiin ja siitä otteluvoittoon, Ruusuvuori kertoi tiedotteessa.

Viimeksi ATP-kaksinpelifinaalissa ennen Ruusuvuoren tämän päivän voittoa pelasi suomalaisista Jarkko Nieminen vuonna 2013 Saksan Düsseldorfissa.

Sunnuntaina Ruusuvuori hakee ensimmäistä turnausvoittoaan ATP-kiertueella. Kaksinpelin turnausvoittoa on juhlinut suomalaisista ainoastaan Nieminen. Hän voitti urallaan ATP-turnauksen kaksi kertaa, joista jälkimmäinen titteli tuli Sydneyssä 2012.

Ruusuvuori, 22, kohtaa huomisessa finaalissa Portugalin Joao Sousan, joka peittosi välieräottelussa Ruotsin Elias Ymerin 5–7, 7–6 (7–4), 7–5. Sousa on kaksinpelin maailmanlistalla 137:s.