Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona-ajan kuva Helsingissä: Liigan HIFK–Pelicans-ottelussa hallissa 50 ja ulkona 300 katsojaa

Jääkiekon Liigan pudotuspelisijojen tyvipäästä nousua hakeva Pelicans löi vieraskaukalossa HIFK:n 1–0. Lahtelaisjoukkueen vuosi alkoi viidellä tappiolla, nyt ilme ja tekeminen on kirkkaampaa.

– On ollut vaikeaa. Mutta nyt on kaksi voittoa putkeen ja kolme voittoa neljästä viime pelistä, kauden toisen nollansa pitänyt Pelicans-vahti Jasper Patrikainen ynnäsi C Moren tv-haastattelussa.

HIFK:lle lähtökohdissa riitti haastetta. Tammikuun puolivälin jälkeen HIFK oli pelannut koronasiirtojen takia vain yhden ottelun ja senkin jo kymmenen päivää ennen Pelicans-peliä.

– Suorittamisen laatu maalinteon tehokkuudessa on usein piipussa pitkän tauon jälkeen, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen kertoi.

Koronarajoitusten takia piskuisen – vain 50 katsojaa – yleisön edessä väännetty mittelö näyttäytyi pitkään maalivahtien showna.

Sitten hyökkääjälupaus Brad Lambert iski Pelicansille 1–0-maalin. Lambertin, 18, kauden ensimmäinen tehopiste Pelicansin paidassa syntyi 38. minuutilla.

Ottelun erikoisuus oli se, että jäähallin ulkopuolella HIFK:n rakennuttamassa katsomossa peliä seurasi suorana lähetyksenä jättiscreeniltä ensin noin 250 ja sitten jopa 300 katsojaa.

– Pelillä oli tosiaan satoja seuraajia ulkopuolella, heitä ei voinut tänään vielä sisälle päästää. Toivotaan, että pian voi – pelaajat eivät malta odottaa, että katsojat palaavat halliin, HIFK:n Peltonen kuvasi.