Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Norjan sprinttitähti Falla väsyi Pekingin avajaiskeikalla: "Teen kaikkeni"

Norjalainen sprinttihiihdon olympiamitalisti Maiken Caspersen Falla arvuuttelee fyysistä virettään kaksi päivää ennen Pekingin kisojen pääkilpailuaan. Falla on mukana tiistain sprinttihiihdossa, joka kisataan vapaalla hiihtotavalla.

– Kun tulin Kiinaan, tunsin, että keho ei ollut tasapainossa. Myös avajaisiin matkustaminen vei paljon voimia, Falla kertoi joukkueensa tiedotustilaisuudessa.

Falla oli Norjan lipunkantaja alppihiihtäjä Kjetil Jansrudin parina. Matka hiihtäjien asuinpaikasta Zhangjiakousta Pekingiin on noin 180 kilometriä.

Suomen joukkue toimi olympialaisissa toisin kuin Norja, eikä laittanut lumilajien urheilijoita väsyttämään itseään avajaisiin.

Falla voitti olympialaisten sprintin Sotshin kisoissa vuonna 2014 ja oli hopealla neljä vuotta sitten Pyeongchangissa. Tällä kaudella hän on kilpaillut maailmancupissa kolmella paikkakunnalla viime vuoden puolella. Rukalla hän oli sprintin kolmas, mutta esimerkiksi Davosissa putosi aika-ajossa 31. sijallaan.

– Minulla oli Davosissa vatsaongelmia, Falla kertoi.

Kiinassa hänen olonsa on mennyt ylös alas.

– Teen kaikkeni, että olen tiistaina valmis, Falla kertoi.

Norjalaisnaisista sprintin hiihtävät myös Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng ja Mathilde Myhrvold.