Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruusuvuoren ensimmäinen ATP-kaksinpelititteli jäi vielä odottamaan – "Voisi jossitella koko loppupäivän"

Kun uran ensimmäinen tenniksen miesten ATP-kaksinpelifinaali kestää yli kaksi tuntia ja 40 minuuttia ja ratkaisu huipentuu 1–1-erätilanteessa kolmanteen erään, häviäjälle jää jossiteltavaa. Niin teki sunnuntaina Intiassa myös loppuottelussa debytoinut Emil Ruusuvuori.

Portugalin kokeneempi Joao Sousa kukisti Intian Punessa tiukassa kohtaamisessa Ruusuvuoren 7–6 (11–9), 4–6, 6–1.

Sousa on 22-vuotiasta Ruusuvuorta kymmenen vuotta vanhempi ja maailmanlistasijoituksellaan 137 suomalaisen ATP-rankingia tasan 50 sijaa alempana. Parhaimmillaan portugalilainen on kuitenkin ollut maailmanlistalla 30 parhaan joukossa, 28:s 2016.

Painavasti kämmeneltä lyönyt Sousa mursi syötön kolmannessa erässä kahdesti. Ruusuvuori jäi ratkaisupalloissa jälkeen.

– Jos kolmannen erän alun ensimmäisessä pelissä olisi pystynyt puristamaan vähän enemmän, jos yksittäisiin pisteisiin olisi saanut vähän enemmän painetta, tiedä miten olisi käynyt, finaalipaikasta noin 32 000 dollaria tienannut Ruusuvuori pyöritteli STT:lle.

Hieno takaa-ajo toisessa erässä

Vaikka ensimmäinen ATP-finaali oli mieliin painuva kokemus, seuraavaksi viikon kuluttua Qatarin Dohassa pelaavan Ruusuvuoren ei kannata vatvoa tappiota. Hän nostaa maailmanlistasijoitustaan 16:lla, 71:nneksi.

– Voisi jossitella koko loppupäivän, ei vaan riittänyt tänään. Oli pienestä kiinni. Olen tyytyväinen finaaliin, harmittaa, kun oli toisenlaiset pläänit.

Parasta Ruusuvuorta nähtiin toisessa erässä. Hän nousi kahden syötönmurron siivittämänä 1–4-tappiolta 6–4-erävoittoon ja venytti ratkaisun kolmanteen erään.

– Olen todella tyytyväinen, että sain tuotua toisen erän loppuun ja pystyin viemään ottelun kolmanteen erään. Tiesin, että Sousa on kämmeneltä vaarallinen mutta yllätti, kuinka hyvin hän pystyi pitämään peliä sitä kautta yllä.

Kahden käden rystylyöntiään maukkaasti väläytellyt Ruusuvuori oli turhan paljon ykkössyöttönsä varassa. Sousa voitti kakkossyötöllään pisteitä 53 prosentin teholla, Ruusuvuori vain 29-prosenttisesti.

Suomen mukana olympiahengessä

Ruusuvuori seuraa intohimoisesti muitakin urheilulajeja, mutta Pekingin talvikisat ovat vielä jääneet vähälle huomiolle.

– On tullut keskityttyä niin omaan tekemiseen, ettei ole ehtinyt kisoja katsoa. Suomen mitalitili on avattu, siitä onnittelut. Ollaan hengessä mukana, Ruusuvuori evästi.