Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylivoimainen voitto toi Bolshunoville kysymyksen dopingista: "Olette tervetulleita katsomaan kuinka harjoittelen, ja sen jälkeen ette kysy näitä enää"

Venäläishirmu Aleksandr Bolshunov oli Pekingin olympialaisten maastohiihdon miesten yhdistelmäkilpailussa suorastaan häkellyttävän ylivoimainen: maanmies Denis Spitsov jäi hopealle yli minuutin hävinneenä, ja pronssimitalisti Iivo Niskanen ylitti maaliviivan kaksi minuuttia voittajan jälkeen. Bolshunov sai tuuletella uran ensimmäistä olympiavoittoa jo loppumatkan varrella.

Kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa voittaja sai sitten ottaa vastaan kysymystä Venäjän synkeästä doping-historiasta. Venäläiset kisaavat Pekingissä tunnuksenaan ROC eli Venäjän olympiakomitea, kun rangaistukset juontuen Sotshin kahdeksan vuoden takaisiin kisoihin estävät kilpailemisen Venäjän nimen ja tunnusten alla.

– Et tule olympiavoittajaksi tuosta vain. Viime vuosina olen todistanut saavutukseni jokaisessa kisassa, ja myös taistellut aina ihan loppuun asti. Ja mitä tulee dopingiin, aina kun kuulen siitä mainittavan, se raivostuttaa, Bolshunov kimpaantui.

– Vihastuttaa kuulla siitä, koska minulle se on jotain sellaista, mikä ei sovi urheiluun lainkaan.

Bolshunovia suivaannutti niin, että hän kehotti kaikkia epäilijöitä saapumaan seuraamaan, kuinka hän oikein kuntoaan luo.

– Olette tervetulleita katsomaan kuinka harjoittelen, ja sen jälkeen ette kysy näitä enää. Harjoittelusessiot ovat todella rankkoja.