Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Clarey laski vanhimpana alppihiihtäjänä olympiamitalille: "Kun olet mitalisti, ei ole väliä, oletko 20 vai 41"

Ranskalainen Johan Clarey ylsi maanantaina kaikkien aikojen vanhimpana alppihiihtäjänä olympialaisten mitaleille. Clarey laski 41-vuotiaana Pekingin olympialaisten miesten syöksyssä hopealle, kun kisa saatiin laskettua päivää aiottua myöhemmin. Sunnuntaina esteeksi tuli kova tuuli.

– Kun olet mitalisti, ei ole väliä, oletko 20 vai 41, Clarey muistutti.

Ennen Pekingin kisoja vanhin alppihiihdon olympiamitalisti oli Yhdysvaltain Bode Miller. Hän voitti Sotshissa vuonna 2014 miesten supersuurpujottelun 36 vuoden ja 127 päivän iässä. Clarey täytti 41 vuotta tammikuun kahdeksantena päivänä.

Ranskalaiskonkari oli mitalivauhdistaan innoissaan. Yanqingin alppikeskus on kaikille laskijoille uusi kisapaikka, ja syöksyssä pystyttiin kovan tuulen takia laskemaan vain kahdet harjoitukset.

– Tänään olin nopea. En riittävän nopea kultaan, mutta hopea on iloni, Clarey kommentoi.

Mestariksi laski Sveitsin Beat Feuz, joka oli 0,10 sekuntia ranskalaista historiantekijää nopeampi.

– Nyt oli täydellinen keli, eikä tuulta, ja seisoin suksilla täydellisesti. Unelma toteutui, 34-vuotias Feuz kolmmentoi.

Kultamitali oli hänen ensimmäisensä olympialaisista. Neljä vuotta sitten hän laski Etelä-Koreassa supersuurpujottelun kakkoseksi ja syöksyn kolmanneksi. Mitalin värillä on Feuzille väliä.

– En tiedä mitään kauniimpaa kuin se, että voin lentää täältä kotiin kultamitali kaulassani, Feuz sanoi.

Vuonna 2017 hän voitti syöksyn MM-kultaa kotimaassaan St. Moritzin rinteessä.

Olympiarinteessä pronssille laski Itävallan Matthias Mayer, joka pääsi mitaleille kolmansissa olympialaisissa peräkkäin. Mayer oli syöksyn olympiavoittaja Sotshissa, ja Pyeongchangissa hän vei nimiinsä supersuurpujottelun.

Kilde ja Shiffrin pettyivät

Norjalaisten toiveet mitalista jäivät toteumatta, sillä maailmancupin syöksycupia johtava Aleksander Aamodt Kilde jäi viidenneksi ja Kjetil Jansrud jätti laskematta tunnettuaan polvessaan kipua.

– Olympialaiset eivät ole vielä ohi, Kilde muistutti.

Maanantai oli karu päivä myös hänen naisystävälleen, sillä yhdysvaltalainen Mikaela Shiffrin ajoi ulos suurpujottelun avauskierroksella. Shiffrin puolusti lajin olympiavoittoa.

Jansrud totesi uutistoimisto NTB:n mukaan, että on lajissaan usein peluri, mutta ei ole tyhmä.