Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäkihypyn sekajoukkuekilpailusta muodostui farssi – Saksa, Japani, Itävalta ja Norja kärsivät hylkäyksistä

Slovenia jatkoi vahvoja esityksiään Pekingin olympialaisten mäkihypyssä nappaamalla kultaa talviolympialaisten historian ensimmäisessä sekajoukkuekilpailussa, josta muodostui kaoottinen. Kisan puheenaiheeksi nousivat naishyppääjien hylkäykset, jotka söivät Saksan, Japanin, Itävallan ja Norjan mitalimahdollisuudet.

Ensimmäisellä kierroksella Itävallan Daniela Iraschko-Stolz ja Japanin Sara Takanashi hylättiin sääntöjenvastaisten hyppypukujen takia, mutta joukkueet ylsivät silti niukasti toiselle kierrokselle. Sekajoukkuemäen MM-kullan neljästi peräkkäin voittanut Saksa ei sen sijaan selviytynyt toiselle kierrokselle normaalimäen MM-hopeanaisen Katharina Althausin hylkäyksen jälkeen.

Toisella kierroksella Norjan mitalimahdollisuus vesittyi, kun Anna Odine Ström ja Silje Opseth kokivat pukuhylkäykset. Slovenian jälkeen yllätyshopeaa otti Venäjän olympiakomitean joukkue ja pronssia sensaatiomaisesti Kanada. Japani ylsi seitsemällä hypyllä neljänneksi jääden Kanadasta vain 8,3 pistettä.

Slovenian olympiavoitto oli ylivoimainen, sillä joukkue jätti venäläiset 111,2 pisteen päähän. Slovenian joukkueessa hyppäsivät naisten normaalimäessä kultaa ja pronssia napanneet Ursa Bogataj ja Nika Kriznar sekä Timi Zajc ja Peter Prevc.

Suomi ei pystynyt osallistumaan sekajoukkuekilpailuun, sillä Niko Kytösaho ei ole päässyt lähtemään Kiinaan koronatartuntansa takia. Kisaan olisi tarvittu kaksi miestä ja kaksi naista.