Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisia tänään Pekingin olympialaisissa useissa lajeissa

Suomalaisurheilijoita nähdään tänään Pekingin olympialaisissa vielä maastohiihdon sprinteissä, ampumahiihdon miesten normaalimatkalla ja naisten jääkiekkoturnauksessa.

Maastohiihdon sprintit alkavat kello 10 naisten aika-ajolla ja jatkuvat miesten aika-ajolla. Pudotushiihdot pyörähtävät käyntiin kello 12.30. Naisten finaali on kello 13.47 ja miesten kello 14.

Suomalaisnaisista Zhangjiakoun sprintissä hiihtävät Jasmi Joensuu, Katri Lylynperä ja Jasmin Kähärä, jotka ovat olympialaisten ensikertalaisia.

– On odottavainen fiilis. Nyt kun pääsisi jo irti. Energiatasot ovat korkealla, odotan tosi kovasti, että pääsen kisaamaan, Joensuu sanoi Olympiakomitean tiedotteessa.

Miesten kilpailussa suomalaisista ovat Lauri Vuorinen ja Joni Mäki.

Ampumahiihdossa suurimmat suomalaisodotukset kääntyvät Tero Seppälään, joka on ollut maailmancupissa hienossa vireessä. Zhangjiakoun 20 kilometrin normaalimatkalla ovat suomalaisista myös Olli Hiidensalo, Heikki Laitinen ja Tuomas Harjula. Kilpailu alkaa kello 10.30.

Hiidensalo ja Seppälä olivat mukana jo ampumahiihtokisat avanneessa sekaviestissä, jossa Suomi oli 11:s.

– Hyviä ammuntoja lähden hakemaan, ammunta sen ratkaisee. Se on aika sama, kuinka mono kulkee, jos muutamakin sakko tulee. Silloin on jo aika kaukana keulasta, Hiidensalo sanoi ennen sekaviestiä.

Naisleijonat tavoittelee avausvoittoaan

Naisleijonat tavoittelee Pekingin olympiaturnauksen avausvoittoaan, kun vastassa on Venäjän olympiakomitean joukkue. Suomen turnaus on kulkenut tähän asti alakuloisesti, sillä joukkue on hävinnyt niin Yhdysvalloille, Kanadalle kuin Sveitsille.

Naisleijonat pelaa A-lohkossa, josta kaikki pääsevät pudotuspeleihin. Alkulohkon päätösottelu alkaa kello 15.10.