Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maalivahti Juvonen on lähtökuopissa Pekingiin – Anttila vapautui eristyksestä

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen muonavahvuus olympialaisissa kasvanee vielä yhdellä, kun kotiinjääväksi varamaalivahdiksi nimetty Janne Juvonen tekee lähtöä Pekingiin. Taustalla on maalivahti Juho Olkinuoran positiivinen koronavirustestitulos, jonka takia hän joutui eristykseen Pekingissä.

Juvonen, 27, debytoi A-maajoukkueessa viime kaudella ja on torjunut tällä kaudella Jokerien KHL-joukkueessa.

– Juvonen on nyt lähtökuopissa. Lähtökohtaisesti hän on lähdössä huomenna tänne, ellei mitään ihmeitä tapahdu. Olkinuoran tilannetta ei tiedä, joten varmistetaan, että meillä on täällä tarpeeksi äijiä, päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi tiistain jääharjoituksen jälkeen.

Ennen Olkinuoraa hyökkääjä Marko Anttila joutui eristykseen ja ehti saada seurakseen kuntopyörän, kunnes Suomen olympiakomitea kertoi tiistai-iltana Kiinan aikaa Anttilan vapautumisesta ja paluusta olympiakylään.

Anttilan ja Olkinuoran tapauksissa taustalla on vanha tartunta, joka välähtelee edelleen PCR-testeissä. Tammikuussa moni pelaaja sairasti koronan, mutta toipui ajoissa. Tartunnat olivat oireettomia, eivätkä romauttaneet pelikuntoa.

– Puuta vahvasti koputtaen, yhtään (uutta) tartuntaa ei ole tullut. Kukaan ei ole saanut tautia Vierumäen-leirin aikana tai täällä. Joukkueessa on myös sellaisia, jotka eivät ole sairastaneet koronaa, Jalonen sanoi ja kopautti mailallaan aitaa, joka piti toimittajat tarpeeksi kaukana haastateltavista.

"Pullat ovat hyvin uunissa"

Suomi on yksi suosikeista jopa mestariksi, mutta torstaina käynnistyvä alkulohko Slovakiaa, Latviaa ja Ruotsia vastaan ei ole läpihuutojuttu.

– Treeneissä kohut eivät ole näkyneet. Hyvä pöhinä on päällä. Meillä on ollut treeneissä hyvä tempo Vierumäeltä lähtien ja hyviä pelaajia. Pullat ovat hyvin uunissa. En voi toivoa parempaa, Jalonen painotti.

Suomi saavutti olympiapronssin 2010 Jalosen komennossa. Tuolloin mukana olivat NHL-pelaajat, mutta Jalonen osaa valmistaa mitalikeitoksen ilmankin. Leijonia luotsatessaan hän on saavuttanut maailmanmestaruudet 2011 ja 2019 sekä MM-hopean 2021.