Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Upea päivä suomalaisille! – Kerttu Niskaselle hopeaa, Krista Pärmäkoskelle pronssia

Kerttu Niskanen jäi 0,4 sekunnin päähän olympiavoitosta Pekingin talviolympialaisten naisten kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa. Olympiavoiton vei Norjan Therese Johaug.

Krista Pärmäkoski oli kolmas ja piti Venäjän olympiakomitean joukkueen Natalia Neprjajevan takanaan 0,1 sekunnin erolla. Pärmäkoski jäi Johaugista 31,5 sekuntia.

Niskanen johti kisaa vielä viimeisellä väliaikapisteellä 8,6 kilometrin kohdalla, mutta Johaug tuli lopun nopeammin. Olympiahopea oli Niskasen uran kolmas, mutta ensimmäinen henkilökohtainen. Hän voitti Sotshissa 2014 olympiahopeaa parisprintissä ja viestissä.

–  Hyvältä tuntuu. Kyllä tässä oli varmaan viimeinen tilaisuus ottaa olympiamitali, olen ylpeä itsestäni, liikuttunut Niskanen sanoi Yleisradion tv-haastattelussa.

Niskanen luonnehti mitalia koko perheen mitaliksi, sillä häntä valmentaa puoliso Juho Mikkonen.

–  Tosi iso merkitys. On ollut huonoa onneakin, että aina ne on kääntyneet neljänsiin sijoihin. Olympiavoittokin oli otettavissa, ja hävisin sen tosi vähällä. Sitä ei kannata nyt harmitella. Kisa oli kova ja niin monta naista halusi mitalia, että täytyy olla tyytyväinen.

Pärmäkoskelle mitali oli viides olympiakisoista.

–  Todella hyvät on (tunnelmat). Aloitin aika kovaa, Kerttu aloitti vielä kovempaa. Therese jaksoi hyvin työstää. Toivoin ja rukoilin että kymmenykset kääntyisivät. Kaikki annettiin ladulle tänään, Pärmäkoski sanoi Yleisradion tv-haastattelussa.

Pärmäkoski kertoi saaneensa tietää 0,1 sekunnin erosta Neprjajevaan vasta kävellessään pois maalialueelta.

–  Olihan toi tiukka kamppailu. Harmittavasti Kepalla kymmenykset eivät kääntyneet toisinpäin.

–  Vuosi on tehty kovasti töitä, ja tavoite, että ollaan hyvässä kunnossa täällä. Mitalit lämmittävät aina, ja kun se tulee kovassa kisassa,

Johanna Matintalo oli 14:s ja Anne Kyllönen 16:s.