Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitalit saivat naisten valmentajan Ville Oksasen fiiliksiin: "Kaksi mitalia oli mahdollisuuksien ylärajoissa ja siinä onnistuttiin"

Naisten hiihtomaajoukkueen valmentaja Ville Oksanen eli tehtävässään ainutlaatuisia huippuhetkiä Zhangjiakoun hiihtokeskuksen maisemissa torstaina. Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski hiihtivät naisten olympiakympillä hopean ja pronssin.

Suomalaisnaisten edellinen kahden olympiamitalin päivä on Lake Placidin 1980 kisoista. Silloin Hilkka Riihivuori ja Helena Takalo hiihtivät kympiltä samat mitalisijat.

– Tosi mahtavat fiilikset. Kaksi mitalia oli mahdollisuuksien ylärajoissa ja siinä onnistuttiin, Oksanen iloitsi.

– Mahtavia hiihtoja naisilta ja mahtava lopputulos, vaikka kulta oli noin lähellä.

Oksanen tiesi ennalta, että kaksikolle on kaikki mahdollista. Asia varmistui 1,8 kilometrin kohdalla, kun suomalaiset puskivat Therese Johaugin rytmissä eteenpäin.

– Siinä jo rupesi näyttämään, että ollaan mitalikamppailussa, Oksanen vahvisti.

Rohkea veto voittokamppailuun

Toisen lenkin rankimman osuuden jälkeen Niskasen johto oli suurimmillaan, hieman yli kymmenen sekuntia. Oksanen kehui useampaan kertaan Niskasen vauhdinjakoa, mutta pohdiskeli silti, olisiko 0,4 sekunnin eron voinut kääntää voitoksi.

– Vauhdinjako on tosi tärkeässä roolissa, kun hiihdetään korkealla. Ja on tosi vaikea tehdä siitä ihan täydellinen, Oksanen kertoi.

– Ehkä neljä kymmenystä olisi ollut siinä, jos siitä olisi pystynyt vähän säästämään loppuun.

Viimeisen kerran Oksanen näki Niskasen 1,3 kilometriä ennen maalia.

– Siinä huomasi selkeästi väsymystä, mutta tosi hyvin Kerttu pystyi siitäkin vielä taistelemaan, vaikka kisa kääntyi Thereselle.

Kokonaisuudessaan voittotaistelua ei voinut kuin ihailla.

– Rohkea veto voitosta, Oksanen tiivisti suorituksen.