Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS ja Yle: Niskasten perheessä iloittiin Iivon ja Kertun olympiamenestyksestä – "Jännitystä oli ilmassa heti kisan alusta lähtien"

Pekingin olympialaisissa nähtiin perjantaina ensimmäistä kertaa kisojen aikana suomalaiset kultajuhlat, kun Iivo Niskanen vei ylivoimaisen voiton miesten maastohiihdon 15 kilometrin perinteisellä tyylillä. Suomalaishiihtäjän kotikonnuilla Vieremällä olympiakulta otettiin vastaan riemukkain mielin.

– Aivan uskomattoman hieno hiihto. Jännitystä oli ilmassa heti kisan alusta lähtien, Eero Niskanen kommentoi Helsingin Sanomille poikansa voiton varmistuttua.

– 13,8 kilometrin kohdalla eroa Bolshunoviin ja Kläboon oli sen verran, että tuuletimme. Silloin tiesimme, että, vain haaveri voi viedä kullan, Eero-isä lisäsi.

Toiseksi sijoittunut Venäjän olympiakomitean Aleksandr Bolshunov jäi Niskasesta lopulta 23,2 sekuntia ja kolmanneksi tullut Norjan Johannes Hösflot Kläbo puolestaan 37,5 sekuntia.

Sisarukset toistensa voimavarana

Niskasten perheessä koettiin iloisia hetkiä jo torstaina, kun Kerttu Niskanen nappasi olympiahopeaa naisten 10 kilometrin perinteisellä tyylillä hiihdetyssä kisassa. Eroa olympiakullan vieneeseen Norjan Therese Johaugiin oli lopulta vain 0,4 sekuntia.

– Ei ollut mieli maassa Kertulla, hopeamitali on kultareunuksinen, Eero Niskanen kommentoi tyttärensä saavutusta Ylellä .

Niskasten hiihtävä sisaruspari ei ole ensimmäistä kertaa niittämässä menestystä hiihtoladuilla. Voittojen ja tappioiden hetkillä sisarukset ovat luonnollisesti toistensa voimavara ja tuki, jolla ymmärrettävästi on iso merkitys kun pelissä on isot panokset.

– Iivo ja Kerttu ovat toisiaan tsempanneet. Kun voi olla vähän kisajännitystä, he ovat pystyneet rentouttamaan toisiaan, Eero-isä taustoitti.

STT ei tavoittanut Iivo ja Kerttu Niskasen vanhempia lukuisista yrityksistä huolimatta.