Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alkukauden synkkyys ohi, Aalto vertyi kauden parhaaseensa olympiahyppyreissä

Mäkihyppääjä Antti Aalto venyi kauden parhaaseen vireeseensä Pekingin talviolympialaisissa, kun normaalimäen 12:s sija sai lauantaina jatkoa suurmäen 17. sijasta.

– Hypyt olivat teknisesti parempia kuin tänä talvena muuten, Aalto kommentoi Suomen olympiajoukkueen Twitterissä .

Vielä marraskuussa Rukan maailmancupissa Aallon tunnelmat olivat maassa. Kausi alkoi cupin 47. sijalla, ja Aalto päätti jäädä kotimaahan harjoittelemaan cup-kiertueella resuamisen sijasta. Hän palasi maailmancupiin vasta vuodenvaihteen mäkiviikolla Oberstdorfissa, ja tammikuussa Saksan Titisee-Neustadtista heltisi kauden ainoa pistesija (23:s) maailmancupista.

Zhangjiakoussa Aallon tekemisissä on monta astetta positiivisempi vire. Lauantaina hän oli jopa vähän pettynyt 17. sijaan, koska avauskierroksen 131 metrin hyppy ei ollut Kiteen Urheilijoita edustavan hyppääjän mieleen.

– Siinä jäi ponnistus aika tarkalle, niin en saanut parasta tehoa irti, Aalto kertasi Ylen tv-haastattelussa.

Toisella kierroksella Aalto venytti 134 metriin ja nousi tuloslistalla seitsemän sijaa.

Suomalaisten hypyt Zhangjiakoussa päättyivät suurmäen kilpailuun, sillä miesten joukkuekisaan on mahdotonta asettaa yhden miehen joukkuetta.

Norjassa päättyi 58 vuoden odotus

Norjalaisille suurmäki toi kauan odotetun olympiavoiton, kun 21-vuotias Marius Lindvik nousi toisella kierroksella kakkossijalta kärkeen. Suurmäessä edellinen norjalainen olympiavoittaja oli Toralf Engan Innsbruckin vuoden 1964 olympialaisista.

– Olen niin täynnä adrenaliinia ja niin iloinen, että on vaikea puhua. Herranjestas, että tämä on hienoa, Lindvik sanoi Discoveryn tv-haastattelussa uutistoimisto TT:n mukaan.

Normaalimäessä Espen Bredesen voitti Lillehammerin kotikisoissa vuonna 1994 ja Lars Bystöl Torinon kisoissa vuonna 2006.

Mäkiviikon ykkönen ja normaalimäen kultaa viime viikonloppuna hypännyt Japanin Ryoyu Kobayashi otti hopeaa 3,3 pisteen erolla voittajaan. Maailmancupia johtava Saksan Karl Geiger oli kolmas, mikä oli hänelle kelpo parannus normaalimäen 15. sijaan verrattuna.

Lindvikin voitto nosti norjalaisten kultamitalien määrän kahdeksaan Pekingin kisoissa.