Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jenni Saarinen pettyi olympiajäällä, mutta Kamila Valijevan avaama takaportti varmisti jatkopaikan – "Selkeästi yksi kauden heikoimmista lyhytohjelmasuorituksista"

Suomen Jenni Saarinen pääsi jatkoon Pekingin olympialaisten naisten yksinluistelussa. Hän sai lyhytohjelmastaan 56,97 pistettä, oli pettynyt suorituksensa jälkeen ja jäi jännittämään, riittääkö pistemäärä, mutta helpotusta asiaan tuli takaportin kautta jo ennen lyhytohjelman päättymistä.

Kolmenkymmenen luistelijan joukosta alun perin 24 parhaan piti päästä torstain vapaaohjelmaan, mutta kisasivuille ilmestyi ilmoitus 25 luistelijan päästämisestä, mikäli venäläinen Kamila Valijeva on 24 parhaan joukossa.

Saarinen oli sijalla 15, kun 10 luistelijaa oli jäljellä. Heidän joukossaan oli dopingkohussa viime päivät kärissyt 15-vuotias Valijeva, jonka myötä käyttöön otettu poikkeusmenettely avasi Saariselle oven jatkoon. Toki pelkän sääntörukkauksen ansiota suomalaisen jatkopaikka ei ole, koska hänen taakseen oli jäänyt viisi kilpailijaa ja jäljellä olleista jonkun epäonnistuminen olisi myös voinut parantaa Saarisen asemaa.

Valijeva kirjautti 82,16 pistettä ja johtaa lyhytohjelman jälkeen. Saarinen on 25:ntenä ja eteni viimeisenä jatkoon.

Luistelija oli valmis

Saarisen kauden paras lyhytohjelma on tuottanut tuloksen 68,71, mutta olympialaisissa arvostelu on muita kilpailuja tiukempaa.

Silti tavoitteet olivat tiistaina nähtyä paremmissa lukemissa.

– Kyllähän kilpaileminen olympialaisissa tuntui hienolta, mutta päällimmäisenä on vähän pettynyt olo. Ei ollut sitä, mitä on harjoiteltu, Saarinen aloitti suorituksen purkamisen.

Kolmoissalchow lipsahti kaksoissalchowiksi, joten pisteitä rokotettiin muun muassa siksi.

– Myös ekaan yhdistelmään tuli pieni virhe, mutta sen sain paikattua aika hyvin, eikä se vaikuttanut kokonaisuuteen, Saarinen sanoi.

– Odotin selkeästi yli 60:tä pistettä ja lähelle 63–65:tä pistettä, jota puhtaalla luistelulla olisin varmasti lähennellyt.

– Olen hyvässä kunnossa, mieli on hyvä ja kroppa on valmis, tamperelaista KooVeeta seuratasolla edustava luistelija painotti.

– Pahoin pelkään, etteivät pisteet riitä, mutta totta kai toivon. Olisi ihan mahtavaa päästä luistelemaan vielä kerran tällä areenalla, Saarinen sanoi suorituksensa jälkeen.

Hän luisteli ensimmäisen ryhmän toisena ja otti hetkeksi kärkipaikan, mutta sen jälkeen alkoi luisu tuloslistalla.

– Luistelupisteiden kannalta haluaisi vähän myöhäisempään päähän. Nyt olisi ollut mahdollisuudet 1–3 ryhmässä, mutta en tiedä, onko sillä loppupeleissä niin isoa vaikutusta. Joka tapauksessa tykkään luistella ryhmän alkupäässä, ettei tarvitse odottaa.

Saksan Oberstdorfissa ja Tampereella asuva 22-vuotias Saarinen ei pakoillut vaan myönsi rehdisti, että olympialaisissa olisi pitänyt pystyä parempaan.

– Selkeästi yksi kauden heikoimmista lyhytohjelmasuorituksista.

Olympiakylään jännittämään

Saarinen hankki maapaikan Pekingiin jo lähes vuosi sitten ja pääsi paikan ansaitusti käyttämään. Olympiadebytantille kisatunnelma oli suoritukseen pettymisestä huolimatta elämys.

– Yritin nauttia joka sekunnista ja pistää kaiken peliin, mutta harmittaa, kun hyppyjen osalta kävi näin. Tänne pääsee vain kourallinen luistelijoita, joten yritin ottaa irti kaiken ja antaa kaikkeni.

Hän ei aikonut jäädä jännittämään kisapaikalle.

– Lähden olympiakylään palautumaan ja syömään. Katsellaan kisat loppuun siellä ja pidetään sormet ristissä, että pääsisi vapaaohjelmaan.