Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Norja hätyytti viidellä mitalillaan talvikisahistoriansa menestyneintä olympiapäivää

Jörgen Graabakin ja Jens Lurås Oftebron kaksoisvoitto yhdistetyssä nosti norjalaisten tiistaipäivän maan talviolympiahistorian toiseksi menestyksekkäimmäksi. Norja voitti Pekingin kisoissa tiistaina kolme kultamitalia ja kaksi hopeaa.

Yhdistetyn lisäksi kultaa tuli ampumahiihdon miesten viestistä ja pikaluistelun miesten joukkuetakaa-ajosta. Hopeatiliä täydensi Mons Röisland lumilautailun big air -finaalissa.

– Olen vaikuttunut ja ylpeä norjalaisten suorituksista näissä kisoissa, ihasteli Norjan keskusurheilujärjestön puheenjohtaja Berit Kjöll.

Menestyksekkäämpään talviolympiapäivään norjalaiset ovat pystyneet vain 15. helmikuuta 2018 Pyeongchangin kisoissa. Silloin saaliina oli kolme kultaa, kaksi hopeaa ja yksi pronssi. Tuolloin kultamitaleista vastasivat alppihiihtäjä Aksel Lund Svindal syöksyssä, hiihtäjä Ragnhild Haga 10 kilometrillä ja Johannes Thingnes Bö ampumahiihdon normaalimatkalla. Hopeaa Norjalle toivat tuolloin Ragnhild Mowinckel suurpujottelussa ja Kjetil Jansrud syöksylaskussa. Pronssista vastasi Marit Björgen kympin hiihdossa.

Mitalitilastoa johtavalla Norjalla on Pekingin kisoista 12 kultaa, seitsemän hopeaa ja seitsemän pronssia. Suomen saldo on yksi kulta, yksi hopea ja kaksi pronssia, kaikki maastohiihdosta.