Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuusela juhli kahdella maalilla 39-vuotissyntymäpäiväänsä

Tapparan hyökkääjä Kristian Kuusela näytti jääkiekon Liigan lauantain myöhäisottelussa, että ikä on vain numeroita.

Kuusela vei 39-vuotissyntymäpäivänään Tapparan ensimmäisen kerran johtoon SaiPa-ottelussa, kun hän ajassa 46.14 laukoi 3–2-maalin edellisessä Tapparan maalissa liigan pistepörssin johtoon siirtyneen Anton Levtchin syötöstä. Datsjuk-lempinimeä kantavalle Levtchille piste oli jo illan kolmas.

Tappara voitti lopulta 6–2 Petteri Puhakan onnistuttua rangaistuslaukauksessa, Joona Luodon osuttua tyhjään maaliin ja Kuuselan tehtyä illan toisensa.

Pudotuspelimahdollisuudet menettäneen SaiPan alakuloa lisää parhaan pistemiehen Ville Petmanin loukkaantuminen. Hänellä oli ennen ottelua kahdeksan pistettä enemmän kuin nyt kultakypärää pitäneellä puolustaja Nuutti Viitasalolla.

Tampereen lauantain kahden liigaottelun kokeilu ei tuonut Tapparan myöhäisemmässä ottelussa toivottua yleisömäärää, sillä katsojia oli "vain" 4 629. Ilveksellä oli iltapäivällä ottelussaan 7 293 katsojaa.

Tappara on voittanut nyt yhdeksän kotiottelua peräkkäin Liigassa. Peräkkäisiä kotivoittoja on kymmenen, jos mukaan lasketaan Mestarien liiga CHL:n kotivoitto EHC Münchenistä.