Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tappara-luotsi Tapola antoi tunnustusta Jukureille: "Kärkipaikka tässä vaiheessa kautta ei tule sattumalta"

Jukureista tuli sunnuntaina ensimmäinen Tampereen ulkopuolinen joukkue, joka voittaa Tapparan uudessa Tampereen areenassa. Linus Nässen ratkaisi Jukureille jatkoajalla 3–2-voiton maalin edestä Petrus Palmun syötöstä. Jatkosopimuksen tehnyt Christian Heljanko oli voimaton Tapparan maalilla.

Palmu keräsi ottelussa tehot 1+2 ja johtaa Liigan pistepörssiä. Palmulla on 49 ottelusta koossa 20 maalia ja 28 maalisyöttöä. Samassa pistemäärässä (48) on Tapparan kultakypärä Anton Levtchi (19+29).

Lauantaina Jukurit kaatoi varamiehisen Ilveksen, mutta Tapparalta ei puuttunut yhtään runkopelaajaa. Tapparan valmentaja Jussi Tapola antoikin kehut vierasjoukkueelle.

– Kärkipaikka tässä vaiheessa kautta ei tule sattumalta. Ja jos johtaa Liigaa, niin kyllä Jukurit pitää ottaa mukaan, kun etsitään mestarisuosikkeja. Se on hyvin rakennettu joukkue, Tapola sanoi.

Jukureiden valmentaja Olli Jokinen on kommentoinut, että heidän treeninsä ovat joskus otteluita kovempia. Mitä mieltä olet tästä lausunnosta?

– Heillä on vaativa valmennus. Harjoitusten on täytynyt olla laadukkaita, sillä joukkue jaksaa luistella ja kamppailla. Fyysinen kuorma oli heilläkin viikonloppuna kova, Tapola sanoi.

"Hieno asia Suomen kiekolle"

Tapola näki Jukureilla olleen pienen edun yöunen määrässä. Tapparan oma lauantain peli päättyi klo 22.

– En usko, että kukaan heräsi aamulla katsomaan Leijonien peliä, vaan nukkui sikeästi. Itse katsoin kaksi erää. Voitto oli hieno asia Suomen kiekolle, sillä moni noista olympiavoittajista oli liigapelaaja vielä jokin aika sitten, Tapola korosti.

Yhden olympiavoittajista Tappara kohtaa maaliskuun alussa, kun edessä on Mestarien liiga CHL:n loppuottelu Rögleä vastaan. Tapparassa viime kaudella pelannut Valtteri Kemiläinen siirtyi Rögleen.

– Parilla kovalla taklauksella muistetaan, Tapola naurahti.