Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HIFK:n vuokramaalitykki Gardiner päätti KooKoon pisteputken

HIFK päätti jääkiekon Liigan kuumimman joukkueen KooKoon pisteputken kuuden pelin mittaiseksi voittamalla maanantaina 2–1. Kouvolalaissikermä ylsi tasavahvaan taisteluun pitkään, kunnes maalihai Reid Gardiner ratkoi paljon 43. minuutin ylivoimaosumallaan.

– Paransimme pelin edetessä. Samalla ohensimme heidän mahdollisuuksiaan, Gardiner kuvaili.

KooKoo ehti nauttia avauserän johdostaan vain 1.42 minuuttia ennen kotijoukkueen kuittausta. Sitä seurasi HIFK:n hallinta, joka ei kuitenkaan muuttanut toviin numeroita maalivahti Nick Malikin ja KooKoon puolustuksen venymisen takia.

Alkukaudesta Gardiner iski JYPille 48 ottelussa 18 maalia. Loppukaudeksi HIFK:hon siirtynyt kanadalainen on viimeistellyt uudessa nutussa kuudessa kamppailussa jo kolme ja alustanut kaksi kaappia. Maanantaiseen niin sanottuun one timer -kutiin poikittaisen täsmäpassin tarjosi huipputerään kuntoutunut yhdysvaltalainen keskushyökkääjä Alex Broadhurst.

– Loistosyöttö Broadhurstilta viistoon. Olin tarpeeksi onnekas ja osuin hyvin, Gardiner kertoi.

Gardiner kisaa Liigan maalipörssin voitosta, kun hän jakaa 21 osumalla kärkitilan tällä erää Pelicansin Jiri Smejkalin ja Jukurien Petrus Palmun kanssa.

– Onnistumiset lämmittävät, mutta maalipörssi on toisarvoista – tärkeimpänä tulee joukkueen voitto ja menestyminen, Gardiner luonnehti.