Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilves kompuroi JYPiä vastaan, mutta sai lohtua jatkoajalla – "Latautuminen oli kyllä kunnossa"

Runkosarjan voitosta kamppaileva Tampereen Ilves menetti pisteen jääkiekkoliigan tyvipään JYPiä vastaan lauantaina. Ilves johti peliä jo lukemin 3–0, mutta JYP nousi kolmannen erän lopussa 4–4-tasalukemiin.

JYP sai vielä rangaistuslaukauksen viimeisellä minuutilla, mutta Adam Brodecki epäonnistui. Ilveksen voiton sinetöi jatkoajalla ylivoimalla Nicholas Baptiste, joka teki ottelussa kaksi maalia Joona Ikosen tavoin. Jokereista Ilvekseen siirtynyt Henrik Haapala avasi niin ikään maalitilinsä.

– Kolme pistettä olisi pitänyt ottaa, mutta pitää nyt olla tyytyväinen kahteen. Vähän liikaa me passivoiduimme johtoasemassa. Latautuminen oli kyllä kunnossa, mutta pari tyhmää jäähyä muutti vähän pelin suuntaa, Ikonen summasi.

Sarjakärki Ilveksen ylivoima oli kehnoa, vaikka yhden maalin joukkue saikin tehtyä. Toisaalta omiin helähti myös yksi osuma alivoimalla.

– Vaikea sanoa, mikä siinä mättää. Jätkät ovat jumpanneet sitä kovasti. Uskon, että se sieltä vielä tulee. Ihan en yhden pelin perusteella vielä itseäni sinne nostaisi, kahden maalin mies Ikonen totesi.

JYPin Anttoni Honka tehtaili pisteet 0+2 ja taistelee yhä puolustajien pistepörssin voitosta. Juuri muuta panosta JYPin loppukauden peleissä ei enää olekaan.

– Halusimme lyödä tänään kaiken likoon, kun hallissakin oli paljon porukkaa. Saimme kaiken irti koneesta, ja olen hyvin ylpeä joukkueesta. Kova pumppaaminen ja usko tekemiseen riitti tasoihin asti, mutta ei ihan voittoon asti, JYPin päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi sanoi.