Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Valtteri Bottaksen harjoituspäivä kehittyi lupaavaksi

Valtteri Bottaksen formula 1 -kausi alkoi Bahrainin gp:n harjoituksissa moottoriongelmilla mutta harjoituspäivä päättyi lupaavasti. Bottas sai ajettua ensimmäisellä harjoitusjaksolla vain kaksi lämmittelykierrosta. Toisella jaksolla hän sai kokoon hyvän annoksen kierroksia ja kuudenneksi parhaan kierrosajan.

Alfa Romeon vauhti näytti verrattain hyvältä, kun Ferrarin voimayksikön sähköongelmat saatiin korjatuksi. Bottas arvioi silti varovaisesti mahdollisuuksiaan lauantain aika-ajossa.

– Toisesta harjoituksesta jäi positiivinen tunne. Jäi parantamisen varaa, mutta jakso ei ollut missään tapauksessa huono, Bottas totesi.

– Perjantain harjoituksista on aina vaikea sanoa, mutta emme ainakaan ole kovin kaukana siitä, missä meidän pitäisi olla.

Bottas jäi parhaalla kierroksellaan aavistuksen yli sekunnin maailmanmestari Max Verstappenin Red Bullilla ajamasta kärkiajasta.

Pitkä veto onnistui hyvin

Bottas ajoi toisella harjoitusjaksolla kaksi lyhyttä vetoa keskikovilla ja pehmeillä renkailla ja sen jälkeen yhden pidemmän vedon.

– Oli tosi tärkeää selvittää moottoriongelmat. Sitten saimmekin hyvän harjoituksen, josta kertynyttä dataa me ryhdymme nyt analysoimaan, Bottas kertoi.

Bottas kiitteli autosta saamaansa tunnetta varsin hyväksi.

– Pitkä veto oli mielestäni positiivinen, mutten ole vielä ennättänyt vertailla kierrosaikoja muihin. Olin joka tapauksessa tyytyväinen auton tasapainoon täydellä polttoainekuormalla, Bottas jatkoi.

– Voi olla, että meillä on enemmän hommia, että saamme auton toimimaan hyvin myös aika-ajossa.

Bottas kehui Ferrarin voimanlähdettä, mutta kilpailukyky selviää lopullisesti vasta aika-ajossa, kun moottoreista otetaan irti täydet tehot.

– Saimme tänään ratkottua sähköongelmat, mutta aika-ajossa ei ole varaa minkäänlaisiin vaikeuksiin, Bottas muistutti.

MM-sarjan avauskilpailun aika-ajo alkaa huomenna kello 17 Suomen aikaa ja Bahrainin gp sunnuntaina kello 17.