Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Robin Quaison pelasti Ruotsin – jalkapallon MM-karsintojen välierä venyi lähes kahteen tuntiin

Ruotsin jalkapallomaajoukkue pelastui Robin Quaisonin jatkoaikamaalilla ratkaisevaan MM-karsintaotteluun Puolaa vastaan. Ruotsi oli jatkokarsintojen välierissä Tshekkiä vastaan lujilla torstaina Solnassa, mutta päävalmentaja Janne Andersson oli helpottunut 1–0-voitosta.

Karsinnoista ei jaeta tyylipisteitä. Vain lopputulos ratkaisee, joten Ruotsin MM-karsinta päättyy tiistaina Puolan Chorzowissa suruun tai juhliin.

– Ei ollut maailman paras ottelu, mutta olen täysin tyytyväinen, kun saimme voiton, Andersson kertoi tunnelmistaan voiton jälkeen.

– Olimme asennoituneet siihen, että pelistä tulisi ankara kamppailu. Monet pelaajistamme eivät myöskään ole fyysisesti parhaassa kunnossaan, joten nyt ennen Puola-ottelua keskitymme vain palautumiseen.

Andersson oli ennalta huolissaan siitä, että hän joutui käyttämään ottelussa pelaajia, joiden viime viikkojen pelituntuma oli varsin vähäinen.

Levännyt Puola

Tshekki-pelin ratkaissut Quaison tuli vaihdosta kentälle ja lähetti pallon maaliin pelin 110. minuutilla. Maali syntyi napakan syöttelykuvion päätteeksi.

– Se oli hieno maali. Minun ei lopulta tarvinnut kuin laittaa pallo sisään, uransa 12. maajoukkuemaalin tehnyt Quaison totesi.

Hyökkääjän ajatukset kääntyivät karsintavälierän jälkeen nopeasti Puolaan.

– Täytyy voittaa myös seuraava ottelu. Muuten tällä voitolla ei ole mitään merkitystä.

Ratkaisevassa karsintapelissä Ruotsi saa vastaansa Puolan, joka selvisi jatkoon ilman välierää, kun Venäjä suljettiin karsinnoista maan Ukrainaan tekemän hyökkäyksen takia.

Ruotsin kapteeni Victor Lindelöf luottaa, että pelaajat ennättävät palautua tiistaiksi. Vastus on tuttu, sillä Ruotsin voitti Puolan viime kesän EM-turnauksessa 3–2.

– Pelistä tulee varmasti taas tiukka, ja meidän täytyy varmasti tehdä enemmän maaleja kuin tänään. Luotan joka tapauksessa mahdollisuuksiimme, Lindelöf ennakoi ratkaisupeliä.