Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bostonin maraton estää valkovenäläisten ja venäläisten osallistumisen – takaportista voi päästä mukaan ilman maatunnuksia

Perinteikkään Bostonin maratonin järjestäjät kertoivat keskiviikkona, etteivät venäläiset ja valkovenäläiset juoksijat saa osallistua tämän vuoden kilpailuun. Syynä on Ukrainaan kohdistettu hyökkäys. Maraton juostaan 18. huhtikuuta.

Takaportin kautta venäläisten ja valkovenäläisten on kuitenkin mahdollista päästä osallistumaan, jos kyseiset urheilijat eivät asu kummassakaan boikottiin joutuneessa maassa. He eivät kuitenkaan saa käyttää maratonilla maatunnuksiaan.

– Kuten niin monet muutkin ympäri maailman, olemme mekin kauhuissamme ja raivoissamme siitä, mitä olemme nähneet ja kuulleet Ukrainan tapahtumista, Bostonin maratonin toimitusjohtaja Tom Grilk kertoi tiedotteessa.

– Uskomme, että juoksu on maailmanlaajuinen urheilulaji, ja meidän täytyy tehdä mitä voimme näyttääksemme tukemme ukrainalaisille.

Tiedotteessa ei kerrottu, kuinka monta venäläistä tai valkovenäläistä urheilijaa oli ilmoittautunut tämän vuoden maratonille. Ennen koronapandemiaa vuonna 2019 mukana oli 59 venäläistä ja valkovenäistä juoksijaa. Tuolloin osallistujamäärä kohosi kaikkiaan yli 30 000:een.

Tänä keväänä maraton palaa normaalille paikalleen huhtikuuhun. Vuonna 2020 kilpailu peruttiin, ja viime vuonna se järjestettiin lokakuussa.