Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SUL kannattaa Sulkapalloliiton esitystä Olympiakomitean ylimääräisestä kokouksesta

Yleisurheilun lajiliitto Suomen urheiluliitto (SUL) kannattaa Olympiakomitean ylimääräistä kokousta, jota Sulkapalloliitto on ehdottanut. SUL:n hallituksen mukaan ylimääräinen kokous on tarpeen, jotta Olympiakomitean jäsenet pääsevät käsittelemään selvitystyötä Mika Lehtimäen tapauksesta ja puntaroimaan hyvän hallinnon toteutumista.

– Toivomme mahdollisimman pikaista ylimääräistä jäsenistön kokousta, jotta koko suomalainen urheiluyhteisö saa mahdollisuuden päästä vahvempana ja yhtenäisenä eteenpäin, kommentoi SUL:n puheenjohtaja Sami Itani tiedotteessa.

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Lehtimäki irtisanoutui maaliskuussa. Hän sai viime syksynä varoituksen epäasiallisesta käytöksestä, mutta valittiin silti jatkopestille.

SUL pitää riippumatonta ja ulkopuolista selvitystä Lehtimäen tapauksesta välttämättömänä.

– Yhtä tärkeää hyvän hallinnon toteutumisen varmistamiseksi on, että valta selvitystyön tilaamisesta, speksaamisesta ja tulosten arvioinnista ulkoistetaan pois Olympiakomitean hallitukselta, koska myös heidän toimintaansa tutkitaan selvityksessä, Itani korosti.

Sulkapalloliitto esitti ylimääräisen jäsenistön kokouksen koolle kutsumista Olympiakomitean jäsenliitoille lähettämässään kirjelmässä.