Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pettymystasapeli Slovakiassa vaikeutti Helmareiden MM-taivalta

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue jäi 1–1-tasapeliin MM-karsinnan vierasottelussa Slovakiaa vastaan. Tuija Hyyrynen vei Suomen johtoon 6. minuutilla vapaapotkulla lähes puolesta kentästä, mutta Martina Surnovska tasoitti kymmenen minuuttia myöhemmin. Lisämaaleja ei rankkasateen piiskaamassa Trnavassa enää nähty, vaikka Suomi painostikin läpi pelin.

Suomi on karsintalohkossa jaetulla kakkossijalla Irlannin kanssa, jolla on ottelu vähemmän pelattuna. Lohkon kakkossija toisi paikan MM-jatkokarsintaan. Suomi jatkaa karsintoja tiistaina kotipelillä Georgiaa vastaan, ja syksyn peleihin Irlantia ja lohkokärki Ruotsia vastaan Slovakia-tasapeli jätti melkoiset paineet.

– Tämä on totta kai todella iso pettymys. Loimme maalipaikkoja ja olisimme ansainneet (lisä)maaleja, mutta valitettavasti niitä ei tullut, päävalmentaja Anna Signeul totesi harmistuneena puhelimitse Trnavasta.

– Georgia on totta kai voitettava, jolloin ratkaiseva kohtaaminen olisi syyskuun alussa Irlannissa. Olemme vielä mukana (taistelussa jatkokarsinnasta) ja se on lohduttavaa. Tämä ei ole vielä ohi, Signeul jatkoi.

Nyt jo 118 maaottelua pelanneelle Hyyryselle, 34, maali oli A-maajoukkueuran kolmas. Tahti on ollut tasaista, sillä edelliset tulivat vuosina 2014 ja 2018.

– Maali oli kyllä tosi hieno, vaikka ehkä siinä vastustajan maalivahdilta pallo tipahtikin. Lentävä lähtö saatiin peliin, mutta sitten päästettiin vähän liian helposti Slovakia tasoihin, Hyyrynen totesi.

– Toivottavasti ei seuraavaa maajoukkuemaalia tarvitse odottaa taas neljä vuotta, kokenut puolustaja naurahti vielä tasaisesta maalitahdistaan.

Hyyrynen lupaa, että tiistaina Helsingissä nähdään "kiukkuinen" Suomi lohkon heittopussia Georgiaa vastaan.

– Siihen lähdetään äkäisinä. Tästä jäi niin paljon hampaankoloon.