Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KalPa vastasi faneilleen suorassa lähetyksessä – seurajohto lupasi ottaa opiksi ja suuntasi katsetta eteenpäin

KalPa-johto järjesti tiistaina keskustelutilaisuuden katastrofaaliseksi luonnehditun kauden jälkimainingeissa. Joukkueen kannattajilla oli tilaisuudessa mahdollisuus esittää kysymyksiä suoraan seurajohdolle.

Paikan päällä ravintola Pelimiehessä olivat päävalmentaja Tommi Miettinen, urheilujohtaja Anssi Laine sekä KalPan hallituksen puheenjohtaja Mika Sutinen.

Tilaisuus striimattiin suorana KalPan Facebook- ja YouTube-kanavien välityksellä.

Keskustelu kävi vilkkaana siitä, mitä menneellä kaudella meni pieleen ja mitä otetaan opiksi tulevalle kaudelle. Tilaisuuden alussa urheilujohtaja Anssi Laine kertoi kauden tilastoista ja pohti sitä, mitä niistä on ammennettavaa seuralle.

– Teimme kuudenneksi eniten maaleja liigakaudella. Päästetyissä maaleissa olimme sijalla 11. Kiekonhallintaan nähden saimme liikaa rangaistuksia, Laine luetteli.

Tilastojen mukaan KalPa loi 1001 maalintekopaikkaa ja antoi 774 paikkaa. Se tarkoittaa 16,6 maalintekopaikkaa peliä kohden. Laineen mukaan jatkossa pelivirtausta, pelinhallintaa ja laukaisuprosenttia pitää parantaa. Myös maalivahtipelissä on kohennettavaa.

Seurajohtoa mietityttää myös iso loukkaantumisten määrä. Joukkueen osaksi koitui esimerkiksi aivotärähdyksiä ja nilkka- ja lonkkavammoja.

Päävalmentaja Tommi Miettinen listasi kolme asiaa, joista tulee ottaa oppia tai joita tulee korjata. Ensimmäisenä asiana hän nosti esiin sen, että pelaajat pitää pystyä pitämään kentällä. Kaikkiin loukkaantumisiin ei voi vaikuttaa, mutta seuran tulee jatkossa ponnistella vielä enemmän sen eteen, että loukkaantumisia ei tulisi.

Toisena asiana Miettinen nosti esiin pelinhallinnan ja toisaalta maalivahtipelin. Kolmantena asiana hän mainitsi sen, miten olisi voinut ennakoida sitä, mitä kauden kahden viimeisen viikon aikana tapahtui. Hän totesi, että hänen itsensä olisi pitänyt huomata, mitä uhkia oli ilmassa, ja mitkä seikat johtivat joukkueen jäykkyyteen ja jännitykseen.

– Minulla ei ole yksiselitteistä vastausta siihen, mitä tapahtui. Kannan vastuuni.

Keskustelutilaisuudessa kuultiin tiukkoja kysymyksiä, joista osa oli lähetetty seurajohdolle ennakkoon, osa esitettiin yleisön joukosta paikan päällä. Yksi suurista kysymyksistä oli seuran talous ja pelaajabudjetti tulevalle kaudelle. Näyttää siltä, että tulevalle kaudelle mennään 1,8–1,9 miljoonan euron budjetilla eli suunnilleen samansuuruisella rahasummalla kuin kuluneella kaudella. Seuran edustajat lupasivat julkistaa uusia pelaajanimiä kuluvan viikon torstaina.

– Rahallisesti emme pysty kilpailemaan isoimmista kaloista, mutta korostan, että tarvitsemme maalintekijän, ja siitä on viety Anssillekin viestiä, Miettinen sanoi.

KalPan keskustelutilaisuus

KalPa-johto aikoo vastata fanien kritiikkiin – nämä avainhenkilöt KalPalta mukana kaikille avoimessa tilaisuudessa

Katso maalikooste: KalPan kausi päättyi katastrofiin – Vahva joukkue jäi ulos pudotuspeleistä

KalPan päävalmentaja kirvelevän tappion jälkeen: "Meillä oli useampi paikka naulata playoffs-paikka" – ensi kauden joukkueesta on hankkimatta tärkeitä palikoita

Miikka Pitkäsen katsomokomennus oli oire jostain suuremmasta – KalPa tarvitsee edelleen luovuutta ja viekkautta savolaiseen tapaan